Fotografija: Prizor nakon prometne nesreće u Donjem Daruvaru bio je jeziv/Foto: Snimio čitatelj
Galerija
Prizor nakon prometne nesreće u Donjem Daruvaru bio je jeziv/Foto: Snimio čitatelj

"Vozač Opel Tigre je zapomagao: 'Gorim, izvuci me, molim te!' Auto je za par minuta izgorio"

Mladić koji je među prvima priskočio u pomoć unesrećenima nije vidio kako je došlo do prometne nesreće, ali prizor nakon sudara, pamtit će do kraja životaNakon stravične prometne nesreće koja se u srijedu oko 11.50 sati dogodila kod bivšeg restorana Idila u Donjem Daruvaru, stradalima su u pomoć prvi pritekli dečki iz Jaković Prometa i jedan Daruvarčanin koji je želio ostati anoniman.

Prema njegovim riječima, on je došao neposredno nakon samog sudara. Nije htio komentirati okolnosti same nesreće jer sam sudar, kaže, nije vidio. No, ono što je vidio, pamtit će dok je živ.

Uspjeli ga izvući

-  Opel Tigra je bila odbačena desno u jarak i tamo se zapalila, a Opel Corsa je završila u lijevom jarku. Jedan čovjek je iznio iz Tigre tu mlađu curu i odnio je u dvorište u hlad. Ja sam došao do Corse i htio izvući vozača. Kad sam otvorio vrata i htio ga iznijeti van, dečko iz Tigre počeo je vikati: "Gorim, izvuci mene prvog, molim te!". Okrenuo sam se i vidio da je Tigra potpuno u plamenu. Uhvatio sam vozača Corse i viknuo dečkima koji su se našli na mjestu nesreće: "Dođite mi pomoći da ga odnesem, auto gori!". Netko mi je na to viknuo: "Nemoj tamo ići, vidiš da auto gori, svaki tren će eksplodirati!". Jedan dečko i ja smo ipak otišli do vozača Tigre, izvukli ga i odnijeli do te cure koja je ležala na travi - ispričao nam je mladić još uvijek vidno šokiran svime što je doživio.

Zbog prometne nesreće u Donjem Daruvaru promet je bio u prekidu do završetka očevida/Foto: Snimio čitatelj
Zbog prometne nesreće u Donjem Daruvaru promet je bio u prekidu do završetka očevida/Foto: Snimio čitatelj

Nakon toga je zamolio dečke koji su se također našli na mjestu nesreće da mu pomognu izvući vozača Corse jer je on, kaže, bio puno veći i teži, od mladića iz Opel Tigre. Tada je vidio da iz Corse također ide dim. Dvojica muškaraca iz Jaković Prometa pomogli su mu ga iznese.

Čule se dvije eksplozije

- Izvukli smo ga prvo do jarka gdje smo ga spustili, a kako smo vrlo brzo nakon toga čuli prvo jednu eksploziju pa drugu, rekao sam im da ga pomaknemo još deset metara dalje. On je tamo ostao do dolaska Hitne medicinske pomoći. Vozač Tigre je bio priseban, ali u šoku. Vidjeli smo da je imao slomljenu nogu, mislim čak obje kosti ispod koljena. Vozaču Corse je iskočilo lijevo rame i rekao je da ga bole noge. Podigao sam ga ispod bedara, jedan dečko ga je primio za jedno rame, a drugi ga je držao ispod leđa. Nismo ga mogli primiti za ruku jer mu je rame iskočilo. Kad sam ga spustio, vidio sam da su mi majica i hlače potpuno krvave - priča nam mladić koji je nakon toga otišao preparkirati svoj auto kako i on ne bi eksplodirao, a potom je otišao do jedne svoje poznanice koja tamo živi i oprao krv sa sebe.

U prometnoj nesreći tri su osobe teško ozlijeđene i prevezene u bolnicu/Foto: Snimio čitatelj
U prometnoj nesreći tri su osobe teško ozlijeđene i prevezene u bolnicu/Foto: Snimio čitatelj

- Čim sam se oprao, otrčao sam natrag vidjeti jel su svi dobro. Vidio sam da curu iz Tigre ekipa Hitne pomoći stavlja na ležaj. Jaukala je od bolova. Krvarila je iz nosa, a jedan mladi policajcac ju je smirivao. Izgleda da je ona jako udarila glavom. Vozaču Tigre su tada već malo zamotali nogu, i on je vikao od bolova. Otišao sam i do vozača Corse i pitao ga jel dobro. Nešto mi je nerazgovjetno odgovorio jer je bio potpuno smušen. Pokraj njega je stajala neka starija žena koja mu je izmjerila puls i vidjela da je sve slabiji. Taman kad je to rekla, Hitna pomoć je dovezla kolica i stavila ga na njih. Pružili su mu prvu pomoć i odvezli ga u bolnicu - ispričao nam je ovaj mladi Daruvačanin.

Višestruke teške ozljede

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je 38-godišnji vozač Opel Tigre, koji se kretao iz smjera Velikih Zdenaca prema Daruvaru, počeo pretjecati vozilo ispred sebe. Međutim, nije se uspio vratitit u svoju prometnu traku već se svojim vozilom izravno sudario s Opel Corsom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnji vozač iz Velikih Zdenaca. Opel Tigra se nekoliko minuta nakon sudara zapalila i potpuno izgorjela. U nesreći su ozlijeđena oba vozača i mlada suvozačica iz Opel Tigre koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u pakračku Opću bolnicu. Nakon pregleda liječnika, 38-godišnji vozač Opel Tigre prevezen je u Opću bolnicu Bjelovar, a 50-godišnji vozač Opel Corse završio je na operaciji.

Prizor nakon stravične prometne nesreće u Donjem Daruvaru/Foto: Snimio čitatelj
Prizor nakon stravične prometne nesreće u Donjem Daruvaru/Foto: Snimio čitatelj

- 50-godišnji muškarac izašao je iz operacijske sale i trenutno se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja, isto kao i dovezena djevojka. Oboje imaju višestruke teške tjelesne ozljede - rekla nam je ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, Marina Major.

Što se pak tiče ozlijeđenog vozača Opel Tigre, on ima otvoreni prijelom potkoljenice i čeka ga operacija u Općoj bolnici Bjelovar.

Prizor nakon prometne nesreće u Donjem Daruvaru: