Fotografija: Sinipa Karačić Siki bio je omiljen u društvu/Foto: Privatni album
Galerija
Sinipa Karačić Siki bio je omiljen u društvu/Foto: Privatni album

U Pakracu sutra kreće rukometni turnir posvećen neprežaljenom Siniši Karačiću Sikiju. Dođite...

Sportski program počinje u subotu u 14 sati kada kreće 1. memorijalni turnir "Siniša Siki Karačić" na kojem će, uz domaćina LiPu igrati još rukometaši "Daruvara" i "Nove Gradiške BD Gruppe Austria"U Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu ovog vikenda, 18. i 19. prosinca, bit će održan rukometni vikend koji će biti posvećen Siniši Karačiću Sikiju, sportašu i sportskom djelatniku, bivšem rukometašu i kuglaču koji je iznenada preminuo 4. prosinca 2020. godine u 55. godini života.

Sportski program počinje u subotu 18. prosinca u 14 sati kada kreće 1. memorijalni turnir "Siniša Siki Karačić" na kojem će, uz domaćina LiPu igrati još rukometaši "Daruvara" i "Nove Gradiške BD Gruppe Austria".

Siniša Saračić Siki bio je uspješan rukometaš pakračkih i daruvarskih rukometnih klubova/Foto: Privatni album obitelji Karačić
Siniša Saračić Siki bio je uspješan rukometaš pakračkih i daruvarskih rukometnih klubova/Foto: Privatni album obitelji Karačić

Turnir otvaraju LiPa i Daruvar, a potom će u 15.30 sati biti održana svečanost otvorenja nakon koje će na teren Daruvarčani i rukometaši iz Nove Gradiške.

Svom nekadašnjem treneru Sikiju čast će odati i rukometašice "Lipika" koje će od 17.15 sati odigrati utakmicu protiv ekipe Ilova iz Grubišnog Polja.

Uz rukomet, velika ljubav bilo mu je kuglanje/Foto: Privatni album obitelji Karačić
Uz rukomet, velika ljubav bilo mu je kuglanje/Foto: Privatni album obitelji Karačić

Posljednja utakmica muškog dijela turnira je na rasporedu u 18.45 sati, a sastaju se domaća LiPa i „Nova Gradiška“.

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnih priznanja najavljena je za 20 sati. Rukometni program nastavlja se u nedjelju 19. prosinca od 10 sati kada će biti održan turnir u mini rukometu za dječake i djevojčice rođene između 2011. i 2013. godine. Uz domaću LiPu na turniru će igrati još „Moslavina“ iz Kutine, „Daruvar“, Bjelovar“, „Koprivnica“, „Garešnica“, „Radnik“ iz Križevaca.

Siniša Karačić Siki rođen je u Pakracu 1965. godine. Bio je dugogodišnji uspješan rukometaš pakračkih i daruvarskih rukometnih klubova, a 1999. godine je osnovao prvi poslijerantni rukometni klub u Pakracu. Igrao je do 2003. godine, a kasnije je u klubu bio aktivan kao trener mlađih dobnih selekcija.

Plakat turnira
Plakat turnira

Neposredno prije iznenadne i prerane smrti koja je duboko potresla Pakračane i Lipičane, Siki je bio trener seniorske ekipe Ženskog rukometnog kluba „Lipik“ i pomoćni trener senora LiPe.

Uz rukomet, velika ljubav bilo mu je kuglanje u kojem je također bio izniman i u sportskom i u društvenom smislu. Aktivan je bio praktički do posljednjih dana svog života. Posljednju utakmicu odigrao je 21. studenog na kuglani u Pakracu kada je u sklopu 9. kola 1. B Hrvatske kuglačke lige sjever njegov „Papuk“ dočekao „Podravku“. U remiju 4:4 Siniša je ugradio bod i 561 srušen čunj!

Iza Siniše je ostala supruga Mihaela, te sinovi Arijan (26), Kristijan (24) i Ivano (15) koji je vrlo talentiran rukometaš i sve češći prvotimac seniorske ekipe LiPe.

Rukometni vikend u Pakracu u čast Siniše Karačića Sikija organizira Rukometni klub LiPa, pokrovitelj je Grad Pakrac.