Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

Stefan Lenče (9) oduševio na Motocrossu Bljesak 2022: "Pa on vozi kao da mu je 20!"

"Nevjerojatno je kako mali vozi. Pa on je prvu utrku odradio kao da ima dvadeset godina. Borio se sa starijim momcima od starta do cilja i vozio neustrašivo“, komentirao je TessariBila je to nedjelja za pamćenje, ocjena je mnogih od gotovo dvije tisuće posjetitelja na nedjeljnoj motocross utrci „Bljesak“ na Matkovcu koja se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Grada Pakraca u okviru obilježavanja VRA Bljesak, piše Pakrački list.

U nekoliko jakosnih klasa nastupilo je više od stotinu vozača iz Hrvatske i inozemstva. Fenomenalni uvjeti na besprijekorno pripremljenoj stazi, organizacija vrhunska i upravo onakva na kakvu su nas članovi MK Pakrac – Lipik tijekom svih ovih godina i naučili, kvalitetan ugostiteljski sadržaj, sunčan dan s manjim kišnim intermezzom, te kao šlag na tortu, dvije vrhunske vožnje miljenika publike, perspektivnog Stefana Lenčea koji ima tek 9 godina!

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Stefan se u svojoj MX65 klasi, uz glasnu podršku oduševljene publike, kvalitetno „potukao“ za postolje sa starijim dječacima, te na koncu iza sebe ostavio i trenutno vodećeg u poretku za Prvenstvo Hrvatske Mateja Mihoveca iz MK MX Šipek. Ništa manje uzbudljive nisu bile niti ostale utrke, a izdvojit ćemo onu u MX50 klasi zbog kvalitetne vožnje i osvojenog trećeg mjesta domaćeg vozača Lea Dvorskog, kao i klasu MX85 u kojoj je odličnu vožnju i treće mjesto ostvario donedavni član pakračkog kluba Jure Kos, koji danas vozi za MK MX Šipek.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Predsjednik HMS Stjepan Peršin je prilikom svečanog otvaranja pohvalio izvrsnu organizaciju, ali i višegodišnju tradiciju održavanja utrke Bljesak, a nadovezala se gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević. Obraćajući se, svim Pakračanima i Pakračankama je najprije čestitala obljetnicu „Bljeska“ i Dan branitelja Pakraca te potom iskazala zadovoljstvo što je ova sportska priredba visoke razine tradicionalni dio obilježavanja važne obljetnice za naš grad, ali i cijelu Hrvatsku.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Ipak, sportska priča dana bio je mladi Stefan Lenče, a oduševljenje njegovim vožnjama nije krio niti legendarni Vladimir Tessari, prekaljeni moto entuzijast i godinama pokretač lokalnog moto kluba jučer je na Matkovcu boravio u svojstvu kibica i moralne podrške vozačima. Uz stazu je strastveno bodrio mladog Pakračana. „Nevjerojatno je kako mali vozi. Pa on je prvu utrku odradio kao da ima dvadeset godina. Borio se sa starijim momcima od starta do cilja i vozio neustrašivo. Ovako nešto se doista ne viđa često“, komentirao je Tessari i dodao da je jučerašnja utrka, gledajući organizacijski na vrlo visokom nivou i općenito je jedna od najboljih dosad. Kad uzmemo u obzir da je prva utrka održana 31. svibnja 1995. godine i iz čijih usta stiže ova ocjena, onda je valjda svima jasno do koje su razine dogurali Straga, Lesičak i ekipa iz pakračkog moto kluba. 

Vladimir Tessari / Foto: Pakrački list
Vladimir Tessari / Foto: Pakrački list

Pobjednici po kategorijama su sljedeći: MX50 David Dorčić iz MK Krašić, MX65 Taj Golež iz SLO – TRK Tajfun Špor, MX85 Norick Paliaga MKK Calderva, Mxžene Enola Šamu MK Požega promet, Veterani A Borut Košćak MCK Jaska, Veterani B Mario Klanjčić MK MX Šipek, B250 Antonio Štefanek MK Bedekovčina, BOpen Danijel Despić MX MK Šipek, MX2 Luka Kunić MK MX Šipek te u MXOpen Luka Crnković MCK Zagreb, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list