Fotografija: Moto Mrazovi i Sveti Nikola ispred OŠ Sirač/Foto: Facebook Općina Sirač
Galerija
Moto Mrazovi i Sveti Nikola ispred OŠ Sirač/Foto: Facebook Općina Sirač

Siračke mališane sutra će u vrtiću i školi obići omiljeni svetac u pratnji Moto mrazova

"Sve ih nakon obilaska djece utrpamo u okićemu prikolicu zakvačenu za quad i tako odlazimo dalje. Blagdansko vrijeme služi tome da jedni drugima izmamimo osmijehe na lica", kaže Aleksandra MunićKlinci i klinceze diljem zemlje danas su posebno nestrpljivi. Večeras će većina njih marljivo čistiti svoje čizmice stavljajući ih u prozor i nadajući se da će omiljeni svetac obići njihov dom i donijeti im pokoji slatkiš. 

Dakako, riječ je o svetom Nikoli koji tradicionalno dariva dobru djecu. No, uz njega često ide i Krampus kako bi onu manje dobru djecu šibom upozorio da se moraju popraviti.

Humana gesta

U Siraču, pak, ovo veselo društvo ima i podršku Moto Mrazova. Već tradicionalno, sveti Nikola, Krampus i Djed Božićnjak u pratnji Moto mrazova obići će siračke vrtićance i školarce. Više pojedinosti otkrila nam je Aleksandra Munić iz ATV kluba Sirački Kumovi.

Posjet Svetog Nikole najmlađim Sirčanima/Foto: Facebook Općina Sirač
Posjet Svetog Nikole najmlađim Sirčanima/Foto: Facebook Općina Sirač

Kako nam kaže Aleksandra, iako je radni dan i iako nije bilo lako skupiti ekipu, ipak se pronašlo volontera koji su se rado odazvali humanoj gesti kojom će sutra, 6. prosina razveseliti svoje najmlađe. 

- Cijela ova priča realizira se u dogovoru s Općinom Sirač i našom školom te vrtićem. Općina kupuje poklone, a mi se najprije okupimo kod kuće i tada krenemo prema školi. Zbog najavljenog lošeg vremena, ove godine ići će samo quadovi bez motora. Tamo ćemo se naći sa svetim Nikolom i Krampusom koji ranije odlaze obići vrtićance pa se onda svi zajedno nađemo u školi, pojašnjava nam Aleksandra i otkriva kako je omiljeni dječji svetac zapravo čelni čovjek Općine.

Okićena prikolica

- On je baš maksimalno uključen u tu priču. Krampus je pak, također zaposlenik Općine. Imamo i Djeda Božićnjaka. Sve ih nakon obilaska djece utrpamo u okićemu prikolicu zakvačenu za quad i tako odlazimo dalje..., priča Aleksandra.

Na kraju pohoda pronađu vremena i za druženje jer, zaključuje Aleksandra, blagdansko vrijeme služi tome da jedni drugima izmame osmijehe na lica. Stoga rado pristanu i u Općini i u jednoj obližnjoj tvrtci u kojoj zaključe svoj obilazak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!