Fotografija: Sandra Cerjanec, Dario Hrebak i Sven Perec Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Sandra Cerjanec, Dario Hrebak i Sven Perec Foto: Grad Bjelovar

Sandra Cerjanec i Sven Perec među 20 najboljih mladih poljoprivrednika u Hrvatskoj

Sandra Cerjanec se bavi ekološkom proizvodnjom sijena za prehranu konja, a Sven Perec neokrunjeni je "kralj batata"Gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić obišli su danas Sandru Cerjanec i Svena Pereca, koji su se našli na popisu 20 najboljih mladih poljoprivrednika u Hrvatskoj, izvijestili su iz bjelovarske Gradske uprave.

Naime, tijeku je sedmi izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/ce 2023., a odlukom stručnog žirija, među 20 najboljih projekata u Hrvatskoj, našli su se i projekti dviju osoba iz Bjelovara - Sandre Cerjanec i Svena Pereca.

Igor Brajdić, Sandra Cerjanec, Dario Hrebak i Sven Perec/Foto: Grad Bjelovar
Igor Brajdić, Sandra Cerjanec, Dario Hrebak i Sven Perec/Foto: Grad Bjelovar

Sandra je vlasnica Kasačkog kluba, a bavi se ekološkom proizvodnjom sijena za prehranu konja. U ishrani konja koristi ekološki proizvedenu zob te organizira terapijsko jahanje koje je za osobe s teškoćama - besplatno.

- Grad Bjelovar ovu mladu poljoprivrednicu u ekološkoj proizvodnji podržava od 2019. godine. Ove je godine putem javnog poziva dobila i 500 m2 kocki s bjelovarskog korza za svoj Klub, kojima će popločiti parkiralište, prilazne puteve i staze za invalide - kažu u bjelovarskoj Gradskoj upravi dodajući kako je priliku za razvoj dobio i Sven Perec o kojem smo prije godinu i pol dana pisali OVDJE.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Naime, Sven Perec svoje proizvode, batat i tjesteninu, prodaje u "Bilogorskoj košari", trgovini specijaliziranih proizvoda u središtu Bjelovara.

- Njegova tjestenina od durum krupice s raznim dodacima i tjestenina s batatom vrlo je kvalitetna i ukusna. Mladi tim poljoprivrednika u OPG-u Perec uvode u svoju proizvodnju nova tehnološka rješenja te proizvode kvalitetan gomolj batata te vrhunske presadnice batata - ističu u Gradu Bjelovaru i pozivaju sve građane da podrže ove mlade poljoprivrednike tako da za njih do srijede u ponoć glasuju na OVOJ na poveznici.

Tjestenina Perec/Foto: Grad Bjelovar
Tjestenina Perec/Foto: Grad Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!