Fotografija: Crkva je stradala u ratu/Foto: Compas.hr
Galerija
Crkva je stradala u ratu/Foto: Compas.hr

Pri kraju obnova crkve sv. Jurja Mučenika u D. Čagliću koja je stradala u Domovinskom ratu

Nakon fasade još preostaje uređenje eksterijera, odnosno od ulaznih vrata crkve pa do ceste bit će postavljena betonska stazaU tijeku je izrada fasade na crkvi sv. Jurja Mučenika u Donjem Čagliću, doznaje Compas.hr od župnika Roka Ivanovića. Riječ je o završnim radovima na obnovi ovog sakralnog objekta stradalog u ratnom vihoru 1991. godine. Radove, koje financijski pomaže Požeška biskupija, izvodi lokalni građevinski obrt Davona Bau.

„Ako, uz Božju pomoć budu vremenske prilike dopuštale, planirano je do kraja godine s fasadom završiti.“, istaknuo je ovom prilikom vlč. Ivanović.

/Foto: Compas.hr
/Foto: Compas.hr

Nakon fasade još preostaje uređenje eksterijera, odnosno od ulaznih vrata crkve pa do ceste bit će postavljena betonska staza.

Upravo zahvaljujući Požeškoj biskupiji, Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Gradu Lipiku te mještanima, izgradnja, odnosno obnova katoličke crkve u Donjem Čagliću započela je krajem 2017. godine, u vrijeme župnika Joze Zorića.

/Foto: Compas.hr
/Foto: Compas.hr

Za to vrijeme radovi na obnovi ovog sakralnog objekta odvijali su se kroz nekoliko faza; od zemljanih i armirano betonskih pa sve do tesarskih, limarskih, zidarskih i krovopokrivačkih. Ugrađena je stolarija, postavljeno crkveno zvono i toranj, a odrađeni su i unutarnji radovi u crkvi, počevši od struje i ostalog potrebnog uređenja, piše Compas.hr.