Fotografija: U kafiću je intervenirala policija/Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)
U kafiću je intervenirala policija/Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)

Porazbijao pola birtije jer mu konobarica nije htjela natočiti medicu

Mladić je proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu od 100 njemačkih maraka, odnosno 381 kunu, a mora platiti i 100 kuna troškova postupkaMladić (25) proglašen je krivim i osuđen jer je napravio pravi rusvaj u birtiji nakon što mu je konobarica odbila dati traženo piće, piše Danica.hr

Sve se dogodilo lani u rujnu oko 20 sati u ugostiteljskom objektu Petica u Ulici Ivana Mažuranića u mjestu Ivanska između Bjelovara i Čazme. Mladiću se jako pila medica, pa ju je zatražio na šanku, ali ipak je ostao bez nje. Tada je poludio.

Vidno pijan

Prema presudi prekršajnog suca, razbio je sve što mu je tog časa došlo pod ruku: pepeljare, prazne boce piva, hrpu čaša…

“Narušavao je javni red i mir na način da je u alkoholiziranom stanju prišao šanku i od djelatnice objekta zatražio da ga usluži medicom. Kako ga ona nije htjela uslužiti jer je bio vidno pijan, iz revolta je sa šanka i stolova razbijao stvari.

Porazbijao inventar

Tako je razbio o pod 6 pepeljara, 4 prazne boce Ožujskog piva i oko 15 komada čaša, nakon čega se udaljio, dakle, razbijanjem inventara lokala na javnom mjestu uznemiravao građane te time narušavao red i mir”, navodi se u presudi.

Mladić je, dakle, proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu od 100 njemačkih maraka, odnosno 381 kunu. Mora platiti i 100 kuna troškova postupka. Nije poznato hoće li ga lokal tužiti za štetu koju je počinio, piše Danica.hr.