Fotografija: Valentino Halgota aktivan je sportaš te igra za Rukometni klub Garešnica i Nogometni klub Ilova iz Tomašice/Foto: MUP
Valentino Halgota aktivan je sportaš te igra za Rukometni klub Garešnica i Nogometni klub Ilova iz Tomašice/Foto: MUP

Policajac iz Garešnice najbrži na MUP-ovoj utrci u Zagrebu: "Druga pobjeda u mjesec dana!"

Valentino Halgota iz Garešnice u zadnjih je mjesec dana čak dva puta odnio naslov pobjednika na MUP-ovim utrkamaMladi policajac, Valentino Halgota iz Garešnice bio je najbrži na MUP-ovoj utrci u Zagrebu.

Naime, Halgota, koji trenutno radi kao policijski vježbenik u Postaji prometne policije Rijeka, u zadnjih je mjesec dana čak dva puta odnio naslov pobjednika na MUP-ovim utrkama. Na manifestaciji „Plavci na Bundeku“ održanoj prošle subote, 6. travnja u zagrebačkom parku Bundek, mladi je Gareščanin odnio prvo mjesto u utrci na 5 kilometara, piše KruGarešnica.

Približiti rad policijskih službenika

Riječ je o utrci građana i policije koju su u sklopu kampanje „Budi navijač, a ne razbijač“ proveli Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatski nogometni savez. Cilj utrke bio je zajedničkim trkačkim koracima proslaviti dan kada su hrvatski građani, policajci i nogometaši poslali dvije snažne i jedinstvene poruke: „Budi navijač, a ne razbijač!“ i „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ Osim utrke na 5 kilometra, organizirana je i utrka građana i policije na 2,4 kilometra, kolika je dionica trčanja na testiranju za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka koji je ujedno i predstavljen, a organizirane su i utrke za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Uz to, predstavljene su i kampanje „Postani policajac“ i „Policajac ‒ prijatelj pomagač“ te je građanima bilo ponuđeno i niz aktivnosti koje su za cilj imale približiti rad policijskih službenika kao što su likovne i interaktivne radionice, mobilni preventivni centar policije, vožnju mobilnim poligonom za najmlađe.

Humanitarnog karaktera

Druga utrka na kojoj se Valentino Halgota istaknuo bila je „Holjevka IX“, a koja je održana početkom ožujka u Zagrebu. Na njoj je s vremenom od 17.35 minuta Halgota osvojio prvo mjesto u kategoriji MUP-a na 5 km. Utrka Holjevka cestovna je atletska utrka koja se vodila kao Prvenstvo Hrvatske za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova te polaznike Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“. Za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, Holjevka je atletska utrka humanitarnog karaktera jer je kotizacija policijskih službenika donirana u Zakladu policijske solidarnosti.

Ove godine na utrci je sudjelovalo više od 840 natjecatelja, od kojih 240 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Utrku su organizirali Zagrebački atletski savez i Atletski klub Sljeme u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Policijskom akademijom „Prvi hrvatski redarstvenik“, Službom za policijski trening i Zakladom policijske solidarnosti.

Inače, Valentino Halgota aktivan je sportaš te igra za Rukometni klub Garešnica i Nogometni klub Ilova iz Tomašice, piše KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!