Fotografija: Milanović i Banožić u Bjelovaru/Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek i MORH/ F. Klen
Galerija
Milanović i Banožić u Bjelovaru/Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek i MORH/ F. Klen

Milanović i Banožić u Bjelovaru ispratili vojnike na misiju u Poljsku. Ali odvojeno...

Predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je svečanom ispraćaju, a ministar Mario Banožić razgovarao je s njima u vojarni uoči odlaska...Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je danas u vojarni Bilogora u Bjelovaru svečanom ispraćaju 11. hrvatskog kontingenta koji odlaze u Poljsku u sklopu ojačane prednje prisutnosti u toj državi, piše na službenim internetskim stranicama predsjednika Milanovića.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

- Učite, školujte se i iskoristite svaku priliku da napredujete da biste se, kada se vratite u Hrvatsku, mogli opet posvetiti onome što je vaš primarni zadatak, što je u srcu vašeg poslanja, a to je obrana Hrvatske, njezinih ljudi, prostora, teritorija, demokratske vlasti odnosno ustavnog poretka. Pazite na sebe. Čuvajte ugled i reputaciju Hrvatske, gradite je i dižite je, nemojte propustiti priliku da to radite. Ponosni smo na vas i čekamo da se vratite doma - poručio je predsjednik Milanović pripadnicima Hrvatske vojske koji putuju u Poljsku.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Osim predsjednika Zorana Milanovića, na svečanom ispraćaju naših vojnika bili su savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović, piše na kraju priopćenja na službenoj stranici predsjednika RH.

Došao i ministar Banožić

Isto tako, Ministarstvo obrane objavilo je svoje priopćenje o tome kako se i ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak 16. siječnja 2023. godine u vojarni „Bilogora“ u Bjelovaru susreo s pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta uoči njihovog odlaska u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti u Republiku Poljsku.

Foto: MORH/F. Klen
Foto: MORH/F. Klen

Kako piše u priopćenju MORH-a, ministar je tijekom susreta s pripadnicima razgovarao o pripremama koje su prethodile njihovom odlasku u područje aktivnosti te njihovim zadaćama i očekivanjima.

- Uvjeren sam kako znate da u Poljskoj ne predstavljate samo sebe, zato je odgovornost svakoga od vas još i veća. Drago mi je čuti kako ste spremni na sve izazove i zadaće koje se pred vas postave i kako u područje aktivnosti odlazite sigurni u sebe i svoje kolege. Vjerujem kako vašim obiteljima i prijateljima ovo vrijeme bez vas neće biti jednostavno te im ovim putem upućujem zahvalu što vas podržavaju na vašem vojničkom putu. Iskoristite vrijeme tijekom aktivnosti u Republici Poljskoj u djelovanju s našim američkim i svim drugim saveznicima u okviru Borbene skupine kako bi usvajali i dijelili znanja i izgrađivali sposobnosti!  Iz razgovora s vama vidim kako ste visoko motivirani, profesionalni, savjesni i odgovorni. Kao ministar obrane ponosan sam što Hrvatska vojska ima takve pripadnike, vjerujem u vas i želim vam sretan put i sretan povratak u Domovinu - poručio je ministar pripadnicima prije odlaska u područje aktivnosti u Poljskoj.

Foto: MORH/F. Klen
Foto: MORH/F. Klen
Foto: MORH/F. Klen
Foto: MORH/F. Klen

Inače, u okviru 11. HRVCON-a u Republiku Poljsku u Borbenu skupinu pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država upućuje se ukupno 73 pripadnika Hrvatske vojske, od kojih je 9 žena, na rok do sedam mjeseci. U sklopu kontingenta po prvi puta se u područje aktivnosti upućuje bitnica Panzer haubica PzH 2000, piše na kraju priopćenja MORH-a.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!