Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Marušić: "Činimo sve da osiguramo što bolje uvjete rada našim zdravstvenim djelatnicima"

"Danas je medicinska sestra izrazito tražena profesija. Nakon završenog školovanja posao nije teško dobiti jer kadra kronično nedostaje i zato se sve više mladih odlučuje za tu profesiju"Prigodnom akcijom mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi u Bjelovaru je na gradskom korzu obilježen Međunarodni dan sestrinstva. Akciju je organizirala Hrvatska komora medicinskih sestara u suradnji s Medicinskom školom Bjelovar, bjelovarskim Veleučilištem, Općom bolnicom „Dr. Anđelko Višić“, Domom zdravlja BBŽ i Daruvarskim toplicama. Kao i mnoge prethodne, i ovu javnozdravstvenu akciju je podržao župan Marko Marušić iskazavši tom prigodom zahvalnost medicinskom osoblju na svemu što čine za zaštitu zdravlja naših građana, piše BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Čestitam svim medicinskim sestrama i tehničarima Međunarodni dan sestrinstva i ovim putem njima i svim drugim zdravstvenim djelatnicima zahvaljujem na angažmanu i požrtvovnosti u tri pandemijske godine. Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija činimo sve da osiguramo što bolje uvjete rada našim zdravstvenim djelatnicima – istaknuo je župan dodajući da se intenzivno radi na opremanju nove zgrade bjelovarske bolnice te podsjetio kako je nedavno nabavljen i najmoderniji CT uređaj kakav uz Bjelovar imaju još samo Zagreb i Split. Nadalje je podsjetio i da je nedavno osposobljen i u funkciju stavljen i uređaj za mjerenje gustoće kostiju te naglasio da će se tako raditi i dalje.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Naš je cilj podići razinu kvalitete zdravstvene zaštite i u tom smislu činit ćemo sve što je u našoj moći i nadležnosti – kazao je župan Marušić podsjetivši da Županija ima i posebne mjere kojima financijski podupire zdravstvene djelatnike i na taj način pokušava pozitivno utjecati na problem nedostatka zdravstvenog kadra s kojim se bori cjelokupno hrvatsko zdravstvo.

Akciju mjerenje tlaka i šećera u krvi podržao je i župan Marko Marušić/Foto: BBŽ
Akciju mjerenje tlaka i šećera u krvi podržao je i župan Marko Marušić/Foto: BBŽ

O Međunarodnom danu sestrinstva govorio je i Dario Gazić, predsjednik županijske podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara.

- Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva provodi se pod geslom „Naše medicinske sestre, naša budućnost“. Svi smo svjesni da medicinske sestre i tehničari čine najveći dio zaposlenih u zdravstvenom sustavu – kazao je Gazić ističući da prema posljednjim pokazateljima u Hrvatskoj nedostaje oko 4000 medicinskih sestara da bi se zadovoljio onaj minimum uvjeta za pružanje zdravstvene skrbi. Zaposleni u sustavu, kazao je, a riječ je o 30.000 medicinskih sestara i tehničara, moraju pokriti posao za tih 4000 koje nedostaju u sustavu i to nije lako, piše BBŽ.

- Danas je medicinska sestra izrazito tražena profesija. Nakon završenog školovanja posao nije teško dobiti jer kadra kronično nedostaje i zato se sve više mladih odlučuje za tu profesiju – zaključio je Gazić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!