Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Grad Bjelovar izdvojio 18.183 eura za uzgajivače konja pasmine gidran

Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić uručio je danas odluke članovima Povijesne postrojbe Bjelovarski graničari - Husari 1756., pohvalivši njihov predan radGrad Bjelovar donio je odluke o isplatama za uzgajivače konja pasmine gidran, javljaju iz bjelovarske Gradske uprave.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Riječ je o 41 odluci za što je iz gradskoga proračuna izdvojeno 18.183,00 eura. Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić uručio je danas odluke članovima Povijesne postrojbe Bjelovarski graničari - Husari 1756, pohvalivši njihov predan rad.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Odluke su dodijeljene na imanju Marijana Ralice u Purićanima, koji je vlasnik najvećeg broja konja pasmine gidran na bjelovarskom području, njih trinaest. Uz uzgajivače gidrana, naših Husara na čelu sa zapovjednikom Josipom Trogrlićem, tamo su bili i Branko Kovačić, predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza i Hrvatske udruge uzgajivača pasmine konja gidran te Ivica Pirin, predsjednik Nacionalne udruge konjičkih turističkih vodiča, ENGEA Hrvatska - kažu u Gradu Bjelovaru.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Inače, poručuju iz Grada Bjelovara, za potpore u poljoprivredi, unutar kojih je 19 različitih mjera, u ovoj je godini u gradskoj blagajni osigurano 110.251,00 euro. Od tog iznosa, za držanje i uzgoj konja pasmine gidran, planirano je 19.908,00 eura, a do sada je potpore iskoristio 41 poljoprivrednik.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!