Fotografija: Učenik osmog razreda Marko Franković sudjelovao je na čak sedam županijskih natjecanja na kojima je ostvario sjajne rezultate/Foto: Privatni album
Galerija
Učenik osmog razreda Marko Franković sudjelovao je na čak sedam županijskih natjecanja na kojima je ostvario sjajne rezultate/Foto: Privatni album

Genijalac Marko iz Lipika rastura na natjecanjima znanja. A što tek radi ostatak njegove ekipe...

Učenici Osnovne škole Lipik postigli su odlične rezultate na brojnim županijskim natjecanjima znanja iz informatike, tehničke kulture, hrvatskog, povijesti i talijanskog jezikaKao i dosadašnjih, tako se i ove školske godine velik broj učenika Osnovne škole Lipik plasirao na županijska i državna natjecanja, piše lipički Compas.hr.

Učenici su uz mentorstvo svojih učitelja postigli zavidne rezultate na brojnim županijskim natjecanjima znanja, doznajemo od ravnateljice Klaudije Kovač.

Informatika u malom prstu

Na području informatike sjajna su mjesta ostvarili Krešimir Martinović i Marko Franković. U Osnovama informatike učenik 8. b razreda Marko Franković (mentor Ivor Podunavac) ostvario je 3. mjesto, dok je učenik 6. a razreda Krešimir Martinović (mentor Marko Svjetličić) u Digitalnim kompetencijama bio najbolji i samim time osvojio 1. mjesto.

Što se tiče Natjecanja mladih tehničara, nastavnik Damir Drame također ima razloga za zadovoljstvo jer pod njegovim je mentorstvom petero učenika postiglo zaista odlične rezultate.

Lipiku prva tri mjesta u robotici

Tako su u Robotici prva tri mjesta osvojili upravo učenici Osnovne škole Lipik - Luka Franković (6. b) osvojio je 3. mjesto, Tomislav Biščanin (6. b) 2. mjesto, dok je s osvojenim 1. mjestom Karlo Šubert (6.b) pozvan na državno natjecanje. Na državno je natjecanje, zahvaljujući postignutom 1. mjestu u Maketarstvu i modelarstvu pozvana i Ana Adžijević, učenica 5. a razreda. Izvrstan je rezultat ostvarila i Chiara Mareković koja je u Fotografiji osvojila drugo mjesto.

Pod mentorstvom nastavnice Ane Knežević učenica 6. a razreda Antonija Haramija ostvarila je 1. mjesto na županijskoj razini smotre LiDraNo te je pozvana na državnu smotru.

Prvi iz talijanskog, drugi iz povijesti

U natjecanju iz povijesti pod mentorstvom Stjepana Benkovića učenik 8. b razreda Marko Franković osvojio je 2. mjesto. Identična situacija dogodila se i prilikom natjecanja iz hrvatskog jezika, samo je ondje mladom Marku mentorica bila Ana Knežević.

Pod mentorstvom Mariete Di Gallo lipički učenici su dominirali i na natjecanju uz talijanskog jezika gdje su osvojili prva tri mjesta - Marko Franković (8. b), 1. mjesto, Katarina Nemeth (8. b), 2. mjesto i Antonela Straga (8. b), 3. mjesto.

Nevjerojatni rezultati

Ovom prigodom ravnateljica Kovač je, uz pohvale svim učenicima i njihovim mentorima, istaknula učenika osmog razreda Marka Frankovića koji je sudjelovao na čak sedam županijskih natjecanja i pri tome je ostvario zapažene rezultate.

Marko Franković s učiteljicom hrvatskoga jezika, Anom Knežević/Foto: Compas.hr
Marko Franković s učiteljicom hrvatskoga jezika, Anom Knežević/Foto: Compas.hr

„Marljiv, pristojan i uvijek nasmiješen - takav je naš Marko. On je učenik koji je dokaz da se trudom i radom postižu izvrsni rezultati. Vedrog duha, na ponos cijeloj školi, Marko nas iznova uči temeljnim vrijednostima u životu.“, ističe ravnateljica.

Marko Franković na jednom od prijašnjih natjecanja/Foto: Compas.hr
Marko Franković na jednom od prijašnjih natjecanja/Foto: Compas.hr

Osim već gore navedenih rezultata na županijskim natjecanjima iz informatike, povijesti, hrvatskog te talijanskog jezika, valja napomenuti da je Marko sudjelovao i na županijskoj razini s literarnim izrazom (LiDraNo) gdje mu je mentorica bila Ana Knežević, kao i na natjecanjima iz geografije (mentorica Anita Dujić) i engleskog jezika (mentorica Jadranka Šimunović Katunar).

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i predsjednik gradskog vijeća Lipila Mladen Dolić s mladim genijalcem Markom Frankovićem prije tri godine/Foto: Compas.hr
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i predsjednik gradskog vijeća Lipila Mladen Dolić s mladim genijalcem Markom Frankovićem prije tri godine/Foto: Compas.hr

Isto tako, Marko će ove godine sudjelovati na Novigradskom proljeću, na koje je zajedno s mentoricom bio prijavljen još prošle godine, ali je sve bilo otkazano zbog pandemije. Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ smotra je stvaralaštva darovitih učenika osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području i učitelja koji su se istaknuli radom u jezično-umjetničkom području. Ovogodišnja Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ održat će se online, a radionice će biti održane u razdoblju od 12. do 16. travnja. Marko će svaki dan pratiti scenske radionice u sklopu kojih će učiti, družiti se i stjecati nove vještine, saznali smo od ravnateljice Klaudije Kovač, piše Compas.hr.