Fotografija: Ratku Djedoviću je mladi lopov izbrisao sve kontakte i fotografije na njegovom mobitelu / Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr
Ratku Djedoviću je mladi lopov izbrisao sve kontakte i fotografije na njegovom mobitelu / Foto: Saša Selihar/MojPortal.hr

Daruvarskom taksistu tijekom vožnje ukrao mobitel: "Zamolio je da ga pričekam i nije se vratio"

Policija je brzo uhvatila mladića koji je ukrao mobitel daruvarskom taksistu, a trošak vožnje koju nije platio podmirili su njegovi prijateljiDaruvarski policajci uhvatili su 18-godišnjeg lopova koji je u utorak ukrao mobitel jedinom daruvarskom taksisti Ratku Djedoviću.

Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, ne navodeći identitet takstiste, 60-godišnji muškarac je u utorak u Policijskoj postaji Daruvar podnio kaznenu prijavu zbog krađe.

- U prijavi je naveo da je u večernjim satima sa svojim taksi vozilom prevozio na relaciji Daruvar - Pakrac mlađu mušku osobu te da mu je on ukrao njegov mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna - priopćili su iz policije.

Malo ga je "vozao"

Policajci su vrlo brzo došli do kradljivca i prijavili ga za krađu. Neslužbeno doznajemo da je riječ o mladiću iz Daruvara koji trenutno živi u Pakracu.

Razgovarali smo i s jedinim daruvarskim taksistom Ratkom Djedovićem koji nam je opisao što se dogodilo.

- To se dogodilo u utorak za vrijeme utakmice Dinamo - Chelsea. Slušali smo utakmicu na radiju, malo razgovarali i onda mi je on u jednom trenutku rekao da malo pojačam radio jer ne čuje dobro što komentator priča. Kada smo došli do Pakraca, malo me je "vozao", odnosno izišao bi iz auta na minut-dva i onda se vratio. I tako nekoliko puta. Sve je to redu, stvarno mi to nije problem, ali kad je zadnji put rekao da stanem na koju minutu, više se nije vratio. Čekao sam ga pola sata, a njega nema pa nema - ispričao nam je taksist Djedović koji je nakon toga sa svog službenog mobitela nazvao broj s kojeg je dobio poziv za vožnju. Javili su se prijatelji od mladića i rekli da je on zvao taksi s njihovog broja te da će oni platiti njegovu vožnju. 

Nije imao problema s mušterijama

- Došao sam do njih i oni su mi platili. Kad sam došao kući, shvatio sam da je iz auta nestao moj privatni mobitel. Otišao sam na policiju i prijavio krađu. Policija je pronašla tog mladića i moj mobitel i vratila mi ga. Tako da je sve na kraju dobro prošlo. Trenutno mi je najveći problem što mi je vratio mobitel na tvorničke postavke pa sam ostao bez svih kontakata i fotografija. Mobitel je bio između prednjih sjedala i on je naprosto iskoristio priliku. Čuo sam da je policiji rekao da je mobitel bio na podu, no to nije istina. Uvijek stoji na istom mjestu u onom pretincu između sjedala gdje možete staviti čaše i odložiti neke stvari, poput mobitela - rekao nam je taksist Djedović i priznao kako inače stvarno nije imao ovakvih problema s mušterijama.

Jedino što mu dosta često znaju raditi je da naruče vožnju i onda se ne pojave na adresi na koju su pozvali taksi. 

- Naravno, uvijek nazovem broj s kojeg je naručen taksi, no onda ispadne da je zvao konobar ili netko tko zapravio nije trebao prijevoz.  Znao sam voziti po 15 kilometara i onda mi se mušterija ne pojavi. Znam da se u ovom poslu to često događa, ali budući da sam trenutno jedini taksist u Daruvaru, netko kome stvarno treba taksi, zbog takvih ljudi možda ostane bez prijevoza jer ja čekam nekog tko se nikad neće pojaviti - rekao nam je na kraju daruvarski taksist Ratko Djedović.