Fotografija: Marko Livaja/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Galerija
Marko Livaja/Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Dalić poslušao glas naroda: Livaja počinje protiv Kanade, Kramarić dobiva novu priliku...

Danima su trajale polemike što bi izbornik trebao napraviti protiv Kanade, i odluka je pala! Po anketama navijači su većinski zazivali Livaju, dok su Kramariću dali najmanju podrškuMarko Livaja starta će protiv Kanade, vijesti su iz tabora hrvatske reprezentacije. Istina neslužbene jer izbornik je odbio govoriti o kadrovskim rješenjima. Hajdukov napadač bit će "devetka", a Andrej Kramarić vjerojatno se seli na poziciju desnog krila. Nikola Vlašić, koji se ozlijedio u ogledu s Marokom ostat će na klupi. Vlašić nije trenirao dva dana, ali u subotu se vratio u puni pogon i u konkurenciju...

Utakmicu protiv Kanade na pressici su najavili izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Utakmicu protiv Kanade na pressici su najavili izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić/Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Iako Zlatko Dalić ima bogat izbor igrača odlučio je i dalje vjerovati postavi koja je s Marokom završila 0:0, osim što će Vlašića zamijeniti Livaja, pišu Sportske novosti.

Dakle, to je sastav Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Livaja, Perišić.

Obrana će ostati ista, izbornika je "kupila" njihova defenzivna izvedba, vezni red logično nije dirao jer ako Modrić, Brozović i Kovačić slove kao jedna od najboljih sredina terena na svijetu neće nešto mijenjati nakon jedne utakmice, a ponovno bi mogao dati šansu Kramariću na desnoj strani. Dakako, s više slobode u igri. To je varijanta koja je više puta oprobana i češće nije funkcionirala nego što je bila dobra, jako nas zanima što će točno Dalić tražiti od Andreja. Kod te pozicije ostaje sitna dvojba jer izbornik je dugo razmišljao između Kramarića i Pašalića, ali prema informacijama koje su doprle do novinara započet će Kramarić. Sličan ofenzivan dio startne jedanaestorice već je jednom viđen. Dogodilo se to u Splitu u rujnu 2021. u kvalifikacijama za Katar u pobjedi nad Slovenijom 3:0. Tada su u napadu također igrali Kramarić, Livaja i Perišić, razlika je što je što nije bilo Modrića pa su u vezi bili Brozović, Kovačić i Pašalić kao polušpica.

Andrej Kramarić/Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Andrej Kramarić/Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Marko Livaja igra će tako najveću utakmicu u reprezentativnoj karijeri jer prvi put je na velikom natjecanju i premijerno starter. Dosad ima 15 nastupa za Vatrene i dao je tri gola. Nedavno je bio strijelac protiv Austrije bitnog pogotka za plasman na Final Four, pišu Sportske novosti.

U anketu SN upravo je on dobio najviše glasova za startera u špici. Izbornik je tako u suglasju s glasom naroda.