Fotografija: Pobednik, junak beogradskog Kalemegdana, Zagi, simbol Univerzijade i Vučko, simbol Olimpijskih igara u Sarajevu, zajedno na vukovarskom Vodotornju
Galerija
Pobednik, junak beogradskog Kalemegdana, Zagi, simbol Univerzijade i Vučko, simbol Olimpijskih igara u Sarajevu, zajedno na vukovarskom Vodotornju

Vučko, Zagi i Pobednik na vodotornju: ‘Neka bistra voda poteče‘

'Neka bistra voda poteče i neka je suza nikad više ne zamuti', napisao je Kapetanović na svom FacebookuSarajevski ilustrator Midhat Kapetanović svojom je novom ilustracijom odao počast žrtvama Vukovara na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Na ilustraciji se vide čuveni Vučko, Zagi i Pobednik kako stoje na vrhu vukovarskog Vodotornja i u njega ulijevaju vodu. 

'Neka bistra voda poteče i neka je suza nikad više ne zamuti', napisao je Kapetanović na svom Facebooku.

Podsjetimo, ilustrator Midhat Kapetanović poznat je po seriji ilustracija s likovima Vučka - simbola Olimpijskih igara u Sarajevu 1984., Zagija - simbola Univerzijade u Zagrebu 1987. i Pobednika s beogradskog Kalemegdana.

Na jednoj od njegovih prethodnih ilustracija ta se tri lika drže za ruke pred bijelim nišanima za žrtve Srebrenice.

U ožujku je, odmah nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb, Kapetanović nacrtao ilustraciju 'Sarajevo je uz Zagreb'. Na njoj se Vučko i Zagi podupiru na ruševinama grada. 

Nedugo nakon potresa objavio je jednu ilustraciju o epidemiji koja je počinjala u regiji.