Fotografija: Talijanska policija je uspjela locirati odbjeglog muža i vratiti ga kući. Nije dobio nikakvu kaznu/Foto: Unsplash
Talijanska policija je uspjela locirati odbjeglog muža i vratiti ga kući. Nije dobio nikakvu kaznu/Foto: Unsplash

Otišao prošetati nakon svađe sa ženom. Našli ga čak 400 kilometara od kuće

Policija ga je našla točno 379 kilometara od glavnog milanskog kolodvora. Za prijeći pješice toliki put bez stajanja potrebno je gotovo 80 sati, izračunao je Google maps
Svi koji su u braku, dobro znaju da taj odnos ponekad zna biti i jako napet. Nema bračnog para koji se ponekad ne posvađa, a nerijetko se dogodi da netko i napusti dom i ode u šetnju dok se strasti malo ne smire. 

Sličnu dramu neki dan je proživljavao i jedan Talijan. Došao je kući i ubrzo se žestoko posvađao sa suprugom. Shvatio je da daljnje prepiranje nema nekog smisla pa je otišao iz kuće rekavši ženi: "Idem malo razbistriti glavu".

Ljutito šetao ulicama

I sve to ne bi bilo neobično da ga policija nije kasnije pronašla čak 400 kilometara dalje od njegova doma, umornog i pothlađenog. Policajci su ga zaustavili i ponedjeljak ujutro u blizini Fana, u srednjoj Italiji, objavio je policijski dužnosnik Antonio Squanci.

Uznemireni Talijan ispričao je policajcima kako se posvađao sa ženom 22. studenog i potom izašao iz njihovog doma u pokrajini Como. Šetao je ljutit ulicama i nekako se našao ispred željezničke stanice.

Malo je zastao, a zatim bez puno razmišljanja sjeo na vlak. Odvezao se do Milana. U talijanskom centru mode izašao je iz vlaka, ponovno malo zastao i zatim odlučio hodati do Apulija na jugu Italije. 

No, uspio je doći samo do Fana, gdje ga je policija zaustavila i identificirala. Nalazio se točno 379 kilometara od glavnog milanskog kolodvora. Za prijeći pješice toliki put bez stajanja potrebno je gotovo 80 sati, izračunao je Google maps. 

Supruga došla po njega

Policija je muškarca potom odveza u hotel i nazvala njegovu suprugu. Ona se, naravno, u međuvremenu smirila zbog svađe i brinula zbog njegovog nestanka. Odmah je pristala doći po njega i vratiti ga kući. 

Po medijima su se pojavila priče i da je policija muškarca kaznila zbog kršenja policijskog sata od 22 do 5 ujutro, ali je policijski dužnosnik Antonio Squanci takve medijske napise demantirao. 

- Nikakva kazna mu nije napisana - rekao je. 

Squanci je opovrgao medijska izvješća po kojima mu je policija napisala kaznu jer je kršio nacionalni policijski sat od 22 do 5 sati