Fotografija: Žena je u šumi ostavila bespomoćne štence. Za to će platiti masnu kaznu/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
Žena je u šumi ostavila bespomoćne štence. Za to će platiti masnu kaznu/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

Pet bespomoćnih štenaca ostavila u šumi da uginu. Čeka ju kazna od 15 do 30 tisuća kuna

59-godišnjakinja je počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti životinja. Slučaj će preuzeti nadležna veterinarska inspekcija koja će napisati optužni prijedlog i proslijediti ga Prekršajnom sudu, kažu u policijiGAREŠNICA – Novčana kazna između 15 i 30 tisuća kuna mogla bi sustići 59-godišnjakinju koja je u šumi ostavila pet štenaca starih dva mjeseca. Mnogi bi se složili – i premalo.

Naime, prema policijskom izvješću PU bjelovarsko – bilogorske, u četvrtak 11. kolovoza u jutarnjim satima u Garešničkom Brestovcu, 59-godišnjakinja je u šumi ostavila pet štenaca starosti dva mjeseca.

Novčana kazna

-Time je 59-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o zaštiti životinja. Protiv nje zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. stavka 1. točke 1. Zakona o zaštiti životinja, slijedi obavijest o počinjenom prekršaju veterinarskom inspektoru te komunalnom redaru Grada Garešnice, kažu u policiji.

Dodaju kako je prema Zakonu o zaštiti životinja predviđena kazna za ovakav čin za fizičku osobu između 15 i 30 tisuća kuna.

-Optužni prijedlog ili prekršajni nalog napisat će nadležna veterinarska inspekcija te ga proslijediti Prekršajnom sudu, pojašnjavaju u policiji.

Neslužbeno doznajemo kako je osoba koja je slučajno u šumi pronašla ostavljene psiće, iste i zbrinula.