Fotografija: Foto: Jure Mišković/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Jure Mišković/CROPIX (Ilustracija)

Pas istrčao iz dvorišta i napao dijete: "Ugrizao ga je za nogu i stražnji dio glave"

Dječak se krenuo penjati na svoj bicikl kada je iznenada iz obližnjeg dvorišta na cestu istrčao pas te ga napao. U bjelovarskoj općoj bolnici utvrđene su mu lake tjelesne ozljedeSrećom, samo s lakšim ozljedama prošao je 12-godišnji dječak kojeg je u subotu usred dana napao i ugrizao pas.

Kako je izvijestila bjelovarsko-bilogorska policija, do incidenta je došlo oko 13 sati i 30 minuta u Donjem Dragancu kod Čazme. Dječak se krenuo penjati na svoj bicikl kada je iznenada iz obližnjeg dvorišta na cestu istrčao pas te ga napao. Ugrizao ga je za nogu i stražnji dio glave. Dječaku su u bjelovarskoj općoj bolnici utvrđene lake tjelesne ozljede.

Drugi slučaj u nekoliko dana

Inače, ovo je drugi takav slučaj u proteklih nekoliko dana. 18. studenog pas je u Zagrebu teško ozlijedio 38-godišnjaka koji je pokušao pomoći djetetu kojeg je napao pas u pratnji vlasnice. Ona je nakon incidenta sa psom pobjegla, a muškarac je morao u bolnicu.

Zato treba spomenuti ono na što veterinari i stručnjaci za ponašanje pasa godinama upozoravaju - u ovakvim slučajevima pas nikada, ali baš nikada, nije kriv. Njihovo ponašanje isključivi je rezultat odgoja i dresure, odnosno, stava vlasnika. Na žalost, kada se ovakvo nešto dogodi, većina će krivnju uvijek svaliti na psa, a nisu rijetki ni slučajevi kada pas zbog napada na ljude mora na resocijalizaciju ili, ono najgore, usmrćivanje.

Stoga - još jednom - držite pse pod nadzorom i odgojite ih, a ako treba zatražite i pomoć stručnjaka prilikom dresure pa se ovakvi slučajevi neće događati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!