Fotografija: Požar su gasili vatrogasci iz Dežanovca, Daruvara i Garešnice/ Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)


 
Požar su gasili vatrogasci iz Dežanovca, Daruvara i Garešnice/ Foto: Boris Kovačev/CROPIX (ilustracija)  

Palili staro granje u šumi u Dežanovcu pa zapalili 5 metara bukve, graba i akacije

Osim toga, policija traga za osobom koja je jučer zapalila stablo johe uz rijeku Ilovu u Sokolovcu i nakon toga pobjeglaNa području Dežanovca jučer su izbila dva požara u kojima srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Do prvog požara je došlo u šumi u vlasništvu 66-godišnjaka u Dežanovcu. Naime, kako je izvijestila policija, 44-godišnjak i 43-godišnjak su jučer oko 9 sati u dogovoru s vlasnikom šume spaljivali otpadno granje drveta.

Nema materijalne štete

- Oko 16.30 sati došlo je do nekontroliranog širenja vatre, a u požaru je izgorjelo oko pet prostornih metara drveta bukve, graba i akacije. Požar su oko 19 sati ugasili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Dežanovac i pripadnici javne vatrogasne postrojbe Grada Daruvara. Prema izjavi vlasnika šume u požaru mu nije nastala materijalna šteta - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodaju kako će vezano uz taj požar podnijeti posebno izvješće nadležnom odjelu inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite.

Požar u Sokolovcu

Što se pak tiče drugog požara koji se dogodio u Sokolovcu, također na području općine Dežanovac, policija traga za osobom koja je jučer uz rijeku Ilovu zapalila stablo drveta johe. Na mjesto događaja izašli su pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Grada Daruvara i Garešnice koji su požar ugasili.