Fotografija: Foto: Unsplash (ilustracija)
Foto: Unsplash (ilustracija)

Muškarac iz Hercegovca mora platiti 664 € jer svoja četiri psa nije docijepio protiv bjesnoće

Revakcinacija se morala provesti najkasnije do datuma do kojeg je vrijedilo prethodno cijepljenje, odnosno do 14. veljače 2021.godine, što on to nije učinioMuškarac s područja općine Hercegovac nepravomoćno je osuđen na novčanu kaznu od 663,61 euro jer nije proveo revakcinaciju svoja četiri psa protiv bjesnoće.

Naime, prema presudi Općinskog suda u Bjelovaru, revakcinacija se morala provesti najkasnije do datuma do kojeg je vrijedilo prethodno cijepljenje, odnosno do 14. veljače 2021.godine, što on to nije učinio. 

Nije iznosio obranu

- Prilikom odmjeravanja kazne sud nije cijenio obiteljske i imovinske prilike jer tijekom postupka nije iznosio svoju obranu, dok je uzeo u obzir sustavnost  u okrivljenikovom postupanju jer se u ovom slučaju radi o četiri  psa koja od 2020. godine  nisu cijepljena  protiv bjesnoće. S obzirom na sve navedeno, sud smatra da se nisu  stekli uvjeti  za primjenu instituta ublažavanja novčane kazne već da će se upravo ovako izrečenom novčanom kaznom kod okrivljenika postići svrha kažnjavanja - piše u obrazloženju presude.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!