Fotografija: 
Foto: Ivan Cosic/Nasice.com/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Ivan Cosic/Nasice.com/CROPIX (Ilustracija)

Zapaljenu plinsku bocu nosio kroz štagalj: "Vatra zahvatila čovjeka, drva, sijeno, štagalj..."

"76-godišnjak je zapaljenu bocu uzeo u ruke i pronio ju kroz štagalj kako bi je bacio u voćnjak. Došlo je do zapaljenja sijena u štaglju, drva u drvarnici i širenja požara na krovište štaglja", kažu u policijiU Grabovnici pored Čazme jučer se zamalo dogodila prava tragedija. Stariji čovjek je ozlijeđen u požaru kojeg je sam izazavao prilikom zamjene plinske boce.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, 21. studenoga, oko 11,00 sati, u Grabovnici se dogodio požado kojeg je došlo kada je 76-godišnjak u dvorištu obiteljske kuće, mijenjajući plinsku bocu na plameniku, zamijenjenu plinsku bocu odložio sa strane.

Ogromna šteta

- Budući da nije zatvorio ventil, plin je nastavio istjecati i nakon kraćeg vremena došlo je do njegova zapaljenja. 76-godišnjak je zapaljenu bocu uzeo u ruke i pronio ju kroz štagalj kako bi je bacio u voćnjak. Tom prilikom je došlo do zapaljenja sijena u štaglju, drva u drvarnici i širenja požara na krovište štaglja, kažu u policiji.

Na mjesto događaja su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čazme koji su ugasili požar u kojem je nastala materijalna šteta u vrijednosti oko deset tisuća eura.

- U požaru je 76-godišnjak ozlijeđen, odnosno zadobio je opekline prilikom prenošenja zapaljene plinske boce, ističu iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!