Fotografija: Snimio: Mario Barać
Galerija
Snimio: Mario Barać

"Suton pameti" u spektakularnoj atmosferi na Omanovcu: pub kviz najavio bogato ljeto...

"Prvi put smo na kvizu na Omanovcu, puno toga dobroga smo čuli o ovom mjestu, ali sve što smo čuli nije moglo dočarati ovu fenomenalnu atmosferu i ovaj poseban ambijent", rekla je Irena Ivković.Zoran Milaković, Davor Lepka, Srećko Belac, Ivan Beluškov, Andrej Marin i Siniša Babić okupljeni u ekipi pod imenom „Bad club“ pobjednici su trećeg po redu izdanja pub kviza „Suton znanja“ koji je u subotu 14. svibnja održan u fenomenalnom ambijentu prostora ispred planinarskog doma Omanovac kod Pakraca. 

Kroz 32 pitanja koja je i ovaj put sastavio Zlatko Kubalek Kuba, bilo je moguće osvojiti maksimalno 54 boda, a pobjednici su osvojili čak 46 i zasluženo osvojili prijelazni pehar te prvu nagradu, besplatan najam e-bicikala Sportske zajednice Grada Pakraca. 

Daruvarčani drugi

Daruvarska petorka „Matori“ koja je prvi puta bila na kvizu na Omanovcu osvojila je 44 boda zahvaljujući odličnoj igri u drugom dijelu kviza što je bilo dovoljno za 2. mjesto i drugu nagradu, vrijednu konzumaciju na šanku organizatora ovog događanja, tvrtke „Zeleni vrh“. S obzirom na to da su zbog privatnih obaveza bili spriječeni istu večer uživati u svojoj nagradi, obećali su se vratiti. I to nikako praznih ruku jer su valjda jedini Daruvarčani koji su po prvi puta došli na Omanovac bez flašice za degustaciju. 

Ekipa "Matori" osvojila je 2. mjesto/Snimio: Mario Barać
Ekipa "Matori" osvojila je 2. mjesto/Snimio: Mario Barać

– Po prvi put smo na kvizu na Omanovcu, puno toga dobroga smo čuli o ovom mjestu, ali sve što smo čuli nije moglo dočarati ovu fenomenalnu atmosferu i ovaj poseban ambijent koji nas je dočekao. Kviz je odličan kao i organizacija, zahvaljujemo se svima, super smo se zabavili i jedva čekamo da se vratimo, rekla je nakon kviza Irena Ivković.

„Nick i Praskatoni“ treći

Sa samo pola boda zaostatka za drugoplasiranima treće mjesto osvojila je lokalna ekipa „Nick i Praskatoni“ koji su bili vodeći nakon prve polovine kviza, a za nagradu su dobili sponzorske poklone tvrtke Carlsberg.

Nick i Praskatoni osvojili su 3. mjesto/Snimio: Mario Barać
Nick i Praskatoni osvojili su 3. mjesto/Snimio: Mario Barać

Zanimljivost vezana uz pobjednike ovog kviza je da su na neki način skinuli „prokletstvo“ drvene medalje. Naime, u prethodna dva „Sutona znanja“ na Omanovcu, oba puta su završili na diobi trećeg mjesta o kojem je na kraju odlučivalo pitanje procijene. Oba puta su dečki iz „Bad cluba“ u procjeni ponudili lošije odgovore od svojih suparnika i završili na 4. mjestu.

"Bad club" pobjednici su 3. kviza Suton znanja na Omanovcu/Snimio: Mario Barać
"Bad club" pobjednici su 3. kviza Suton znanja na Omanovcu/Snimio: Mario Barać

- I ovaj kviz je, kao i prošla dva, bio jako zabavan, ne samo zbog pitanja, nego i zbog ekipe koja ga je organizirala i koja je na njemu sudjelovala. Pitanja nisu bila lagana, no srećom u većini slučajeva se nađe barem jedan igrač u ekipi koji baš eto zna odgovor na to pitanje. Naravno, neke odgovore pogodimo i slučajno. Iskreno, pobjedu nismo očekivali jer inače ne idemo po kvizovima pa je, uz kviz koji organizira Muzej Grada Pakraca, „Suton pameti“ u stvari jedini na kojem sudjelujemo. Super je što smo pobijedili jer nam je bilo dosta „drvenih medalja“, ali i da smo bili zadnji, ne bi bio problem jer se gore uvijek idemo dobro zabaviti. Sve ostalo je manje bitno“, rekao je Andrej Marin, član pobjedničke ekipe.

Ponovno 16 ekipa

Pub kvizovi na Omanovcu su definitivno povezani s brojem 16 pa je tako i na ovom, kao i na prethodna dva, zaigralo ukupno 16 ekipa iz Zagreba, Slavonskog Broda, Daruvara te Pakraca i Lipika. 

Uz spomenuti pobjednički trojac, nastupile su još i ekipe „Uvijek vjerni tulumu“, „Šuplja LiPa“, „Tražimo četvrtog“, „Brokula Branko“, „Magareća klupa“, „Ivkova slava“, „Merkati“, „Select all from“, „Petar Krešimir IV“, „Slayer“ i „Colorado“, a da se dodjeljivala nagrada za najduhovitiji naziv ekipe, vjerojatno bi je pokupila ekipa „Hendrixov opušak“. 

I na 3. izdanju Sutona znanja okupilo se 16 ekipa/Snimio: Mario Barać
I na 3. izdanju Sutona znanja okupilo se 16 ekipa/Snimio: Mario Barać

- Pokušao sam sastaviti zanimljiv kviz s lakšim, srednjim i težim pitanjima. Za svakog ponešto, od sporta i glazbe do filma, povijesti i geografije, malo znanosti i umjetnosti. Naravno, u sve to uklopiti malo lokalizma s dozom humora. S odgovorima sam jako zadovoljan jer je prosjek točnih odgovora preko 50% što je pokazatelj da sam „pogodio“ s težinom pitanja. Nadam se da su natjecatelji zabavili, te da su ponešto i naučili, ali u svakom slučaju su malo napregli sive stanice, što bi rekao stari dobri Poirot. Atmosfera i ambijent tradicionalno nezamjenjivi i nadam se skorom druženju uz neki novi kviz, komentirao je Kuba kada su se dojmovi slegnuli.

Svirka Cover Page banda

Na kvizu je sudjelovala i ekipe pod imenom „Gabrijelovi momci“ koju su sačinjavali članovi akustičnog banda „Cover Page“ iz Zagreba koji su na ovom događanju bili zaduženi za svirku uživo i podizanje dobre atmosfere u čemu si im pomogle i lokalne glazbene snage, prije svih Nešo i Daron koji je izveo svoju autorsku pjesmu „Cjepač“, hit koji će to tek postati.

Ekipa "Tražimo 4." na kraju je dočekala četvrtog igrača/Snimio: Mario Barać
Ekipa "Tražimo 4." na kraju je dočekala četvrtog igrača/Snimio: Mario Barać

Bilo je ovo prvo od planirana tri događanja u sklopu turističke manifestacije „Proljeće na brdu“ koja za cilj ima produžiti (pro)ljetnu sezonu na ovom naširoko poznatom odredištu te ponuditi sadržaje posjetiteljima željnim zabave, druženja, čiste prirode, ali i dobre kapljice i gastro delicija. Za njih su u subotu bili zaduženi majstori kuhari Krešimir i Drago koji su u sklopu „Hamburgerionice“ pripremali slasne i ukusne burgere. 

4. lipnja koncert i poezija

Sljedeći događaj u sklopu „Proljeća na brdu“ na redu je 4. lipnja kada će večer proteći u znaku dobre svirke i poezije. Iz Zagreba stižu „Donkey Hot“ i „Nika & Nickelodeons“, a njima će se pridružiti i „Sing Song Swing“ iz Osijeka koji su na Omanovcu već domaćini. Poetski domaćin/gost večeri će biti Davor Nigović Lexy, Pakračanin koji godinama živi i radi u Zagrebu i koji na Omanovac dovodi svoju ekipu iz kultnog zagrebačkog „Funka“. 

Proljeće na brdu produžit će ljetnu sezonu na Omanovcu/Snimio: Mario Barać
Proljeće na brdu produžit će ljetnu sezonu na Omanovcu/Snimio: Mario Barać

Lexy će interpretirati poeziju s Martinom, a u pratnji maestra Petrovića dok će za rasplesani kraj večeri zadužen DJ Kuna.  Budući da se istog vikenda u samom Pakracu održava kultna manifestacija „Multipak“, definitivno nas tih dana u Pakracu očekuje zanimljiv, bogat i sadržajan vikend.

Jednistveni ambijent prostora ispred planinarskog doma na Omanovcu/Snimio: Mario Barać
Jednistveni ambijent prostora ispred planinarskog doma na Omanovcu/Snimio: Mario Barać
Pub kvizom i svirkom na Omanovcu je otvoreno Proljeće na brdu/Snimio: Mario Barać
Pub kvizom i svirkom na Omanovcu je otvoreno Proljeće na brdu/Snimio: Mario Barać