Fotografija: Svijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima zapalili su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana/Foto: Pakrački list
Galerija
Svijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima zapalili su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana/Foto: Pakrački list

"Susret prijatelja – Bljesak 2022." na Omanovcu bit će glavni dio obljetnice Bljeska u Pakracu

Tradicionalno druženje branitelja, članova obitelji i ostalih građana zakazano je za 1. svibnja. Svečano otvorenje je u 14 sati nakon čega će biti proglašeni pobjednici turnira u kuglanjuDanom branitelja Grada Pakraca i „Susretom prijatelja – Bljesak 2022.“, u Pakracu će od 30. travnja do 2. svibnja biti obilježena 27. godišnjica Vojno–redarstvene akcije „Bljesak“.

Ovogodišnje obilježavanje započinje u subotu, 30. travnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast poginulim hrvatskim braniteljima na grobljima u Lipiku u 17 sati te u Pakracu pola sata kasnije.

Foto: Grad Pakrac
Foto: Grad Pakrac

U 18 sati će u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena sveta misa za poginule branitelje.

„Susreta prijatelja – Bljesak 2022.“

Nakon svete mise će od 19 sati, u amfiteatru ispred Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ koncert održati policijska klapa „Sveti Mihovil“, a u programu će sudjelovati i Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac.

Foto: Grad Pakrac
Foto: Grad Pakrac

U nedjelju 1. svibnja će kod planinarskog doma Omanovac biti održan „Susreta prijatelja – Bljesak 2022.“, tradicionalno druženje branitelja, članova njihovih obitelji i ostalih građana i gostiju. Svečano otvorenje zakazano je za 14 sati nakon čega će biti održano proglašenje pobjednika turnira u kuglanju koji će tijekom prijepodneva biti odigran u pakračkoj Gradskoj kuglani.

Pokroviteljstvo Ministarstva branitelja

Sljedećeg dana, u ponedjeljak 2. svibnja  će u pakračkoj Gradskoj vijećnici kompleksa Janković u 18 sati biti održan skup pod nazivom „Domovinski rat očima povjesničara“ u sklopu kojeg će predstavnici Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Baranje i Srijema predstavit će svoje godišnjake, dok će predstavnici Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata održati predavanje vezano za arhivske fondove srpske provenijencije.

Foto: Grad Pakrac
Foto: Grad Pakrac

Ovogodišnja 27. obljetnica VRA „Bljesak“ biti će održana pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Županije Požeško – slavonske, a organiziratori su Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana zajedno su odali počast poginulim braniteljima/Foto: Compas
Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana zajedno su odali počast poginulim braniteljima/Foto: Compas