Fotografija: Foto: Istock/GettyImages/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Istock/GettyImages/MojPortal.hr

Poštovani čitatelji, MojPortal.hr u kolovozu je imao 328.000 korisnika! Hvala vam na svemu!

Ono što nas veseli jest da je rast čitanosti kontinuiran pa smo tako od "grupice fanova" u prvih nekoliko dana postojanja portala tamo krajem 2020., danas došli do respektabilnog broja čitateljaPoštovani čitatelji, dragi prijatelji!

MojPortal je u kolovozu nastavio svoj kontinuirani rast i postavio novi osobni rekord. Naime, prema Google Analyticsu, najvažnijem alatu za praćenje čitanosti medija, tijekom kolovoza smo imali čak 328.000 korisnika!

To je za jedan lokalni, i k tome još i najmlađi portal na ovom području, koji se uz to nigdje ne reklamira i pokriva područje od nekih 100.000 ljudi, izuzetno značajan uspjeh. A još nas se čita u svim krajevima Hrvatske, ali i u brojnim državama svijeta i na gotovo svim kontinentima.

Države (plavo) iz kojih je posjećivan naš portal tijekom kolovoza i broj posjetitelja (desno) iz pojedinih država u tisućama tijekom kolovoza/Foto: Screenshot Google Analytics
Države (plavo) iz kojih je posjećivan naš portal tijekom kolovoza i broj posjetitelja (desno) iz pojedinih država u tisućama tijekom kolovoza/Foto: Screenshot Google Analytics

Također, serijom naših tekstova koje su u posljednje dvije i pol godine prenosili nacionalni mediji uspjeli smo promijenili nabolje percepciju o Daruvaru i ovom dijelu središnje Hrvatske u očima ostatka države što nam je bio jedan od temeljnih ciljeva.

Priče u nacionalnim medijima

Prostor kojeg smo s našim pričama iz ovog kraja izborili u nacionalnim medijima (Jutarnji, Večernji, 24sata, Slobodna Dalmacija, Telegram, Index.hr, RTL...) marketinški je vrijedan milijune kuna (sve bilježimo pa ćemo jednom i prezentirati taj efekt kroz brojke). U posljednjih 30 godina nije objavljeno toliko pozitivnih priča u nacionalnim medijima iz ovog kraja koliko je preneseno naših u posljednje dvije i pol godine i to nas baš čini sretnima.

Grafički prikaz Google Analyticsa po kojem se vidi da se MojPortal čita u svim djelovima Hrvatske
Grafički prikaz Google Analyticsa po kojem se vidi da se MojPortal čita u svim djelovima Hrvatske

Jer mnogo je ovdje vrijednih i dobrih ljudi, kao i lijepih događaja, koji se do pojave ovog portala nisu baš uspijevali probiti u nacionalne medije.

Zato, primjerice, Daruvar ostatak Hrvatske sada vidi kao privlačan grad prepun događanja i zanimljivosti, a ne samo kao "neodređeno" mjesto u kojem ostatak države registrira poslovna vozila. Tako da se više ne može dogoditi tekst kao nekoć naslovljen "Postoji li uopće Daruvar?" 

Preslika članka
Preslika članka "Postoji li uopće Daruvar?" kojeg je prije 10-ak godina objavio tportal/Foto: Screenshot

Cilj je da svi dijelovi naše županije dobiju prostor kojeg zaslužuju. 

Naravno, to je tek jedan korak prema ostvarenju vizije koju smo si zacrtali prije dvije i pol godine, ali ono što nas veseli jest da je rast čitanosti kontinuiran pa smo tako od šačice čitatelja u prvih nekoliko dana postojanja portala 2020. godine danas došli do čak 328.000 korisnika u kolovozu.

Foto: Broj korisnika u kolovozu prema Google Analyticsu
Foto: Broj korisnika u kolovozu prema Google Analyticsu

Prilično dobro za lokalni portal stojimo i na društvenim mrežama gdje smo tijekom kolovoza imali doseg objava veći od 280.000 čitatelja i gotovo 3 milijuna prikaza naše službene Facebook stranice.

Foto: Facebook statistika službene stranice portala/Screenshot Facebook
Foto: Facebook statistika službene stranice portala/Screenshot Facebook

Istina je i da smo krajem 2020., kada smo krenuli s portalom, napravili petogodišnji plan razvoja. MojPortal.hr sada je otprilike na 30-ak posto ostvarenih ciljeva koje smo si u tom petogodišnjem planu zadali. Ali najzahtjevniji dio posla - pokretanje od nule - sada je iza nas. U sljedeće dvije i pol godine planiramo realizirati ostatak planova (korak po korak) koje smo zacrtali 2020. godine, razgranati područje djelovanja i tada, kada budemo slavili 5. rođendan i završavali s našim početnim planom, nadamo se da ćemo moći reći svima vama: "Hvala vam na svakom kliku, kritici i podršci. Vrijedilo je i bit će još bolje!".

Posvećen zajednici

Jer ovo je portal koji je posvećen zajednici koja ima što za pokazati i održala ga je vjera da je san uvijek ostvariv ako si dovoljno uporan i pomalo lud.

A kako ovdje žive mahom uporni ljudi, a takvi su uvijek i pomalo luckasti, družit ćemo se, vjerujemo, još dugo, dugo...

I da, ponekad pogriješimo, ali kad dnevno objaviš desetke tisuća slova i riječi, negdje se mora zavući i pogreška. Ispričavamo se na svakoj koja se dogodila i na onima koje će se tek dogoditi. Ni jedna nije bila namjerna, to nam je nekako najvažnije.

Zdravi i veseli bili!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!