Fotografija: Bit je pokazati kako šuma izgleda u oku zaposlenika /Foto: Grad Daruvar
Galerija
Bit je pokazati kako šuma izgleda u oku zaposlenika /Foto: Grad Daruvar

Popularna izložba "Šuma okom šumara" u Daruvaru: "Raduje nas interes za našim radom"

"Od otvorenja u Bjelovaru, zložba je već obišla šest gradova, a nakon Daruvara putuje u Lipik, Krapinu itd. Rasprodana je sve do novog otvaranja u Bjelovaru", zadovoljna je Pavičić iz HŠDDARUVAR – Ako već niste, svakako biste do 28. studenog trebali iskoristiti priliku i posjetiti izložbu „Šuma okom šumara“ koja je postavljena u Dvorcu grofa Jankovića, odnosno Galeriji Grada Daruvara. Riječ je o izložbi 16. bjelovarski salon fotografije, Šuma okom šumara s međunarodnim sudjelovanjem, a o čemu smo detaljnije pisali ljetos kada je ista svečano otvorena u bjelovarskom Gradskom muzeju. Više možete pročitati OVDJE.

Dvije godine u jednoj

Podsjetimo, ove godine salon fotografije uveličavaju i fotografije autora iz Slovenije i Mađarske, a na16. salon prijavilo je 45 autora - dva iz Mađarske, dva iz Slovenije i 41 domaći autor sa 503 fotografije od čega su 367 pojedinačnih fotografija i 35 serija sa 136 fotografija. Ocjenjivački odbor u sastavu Berislav Rubčić, Antun Krešić i Štefan Brajković u Fuki kraj Vrbovca 7. svibnja pregledao je pristigle fotografije u digitalnom obliku, predložio za nagrađivanje i odabrao za izlaganje 244 fotografije i to 16 serija od 60 fotografija i 164 pojedinačne fotografije od 43 autora. Fotografije su iznimno za 16. salon pristizale kroz dvije godine budući da se prošle godine nije održalo odabiranje zbog pandemije i nemogućnosti okupljanja.

Panoi s izloženim fotografijama/Foto: Grad Daruvar
Panoi s izloženim fotografijama/Foto: Grad Daruvar

Izložba se može pogledati u Dvorcu grofa Jankovića svake subote do 28. listopada/Foto: Grad Daruvar
Izložba se može pogledati u Dvorcu grofa Jankovića svake subote do 28. listopada/Foto: Grad Daruvar

Inače, izložba je 2011. godine bila postavljena, povodom proglašenja Dana šuma ispred UN-a, u New Yorku. A prošle godine, povodom predsjedanja Hrvatske Europske unije, 18 fotografija bilo je izloženo u Bruxellesu. Iako ima puno posla oko cijele organizacije, Martina Pavičić, predsjednica Hrvatskog šumarskog društva Ogranka Bjelovar koji je ujedno glavni organizator izložbe odala je kako im je drago što su prepoznati te da vjeruju da rade dobru promociju svojoj struci.

Rasprodani do iduće sezone

- Ove godine nismo imali svečano otvorenje u Daruvaru zbog epidemioloških neprilika, no mogu reći kako je izložba nakon postavljanja u Bjelovaru virtualno obišla mnoge gradove. Bila je tako u Novoj Gradiški, Virovitici, Ogulinu, Varaždinu, Slavonskom Brodu, a nakon Daruvara putuje u Lipik pa u Krapinu i tako dalje. Rasprodana je sve do sljedeće sezone, do novog otvaranja u Bjelovaru, a sve je to dokaz kako zasigurno radimo dobru stvar – zaključila je Pavičić koju raduje znatiželja ljudi za šumarsku struku.

Dogradonačelnica Vanda Cegledi razgledala je izložbu/Foto: Grad Daruvar
Dogradonačelnica Vanda Cegledi razgledala je izložbu/Foto: Grad Daruvar

Ov aje izložba svojevrsna promocija šumarske struke/Foto: Grad Daruvar
Ov aje izložba svojevrsna promocija šumarske struke/Foto: Grad Daruvar

Izložba se u Daruvaru može pogledati sve do 28. studenog i to subotom od 10,30 – 14,00 sati.