Fotografija: Zbog velikog interesa građana otvara se novi punkt za cijepljenje/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Zbog velikog interesa građana otvara se novi punkt za cijepljenje/ Foto: Deni Marčinković

Od sutra se u Zavodu za hitnu medicinu u Bjelovaru možete cijepiti bez najave

Još uvijek ne možemo biti u potpunosti zadovoljni odazivom građana, stoga smo otvorili novi punkt, istaknuo je župan MarušićZbog povećanog interesa građana, od utorka, 9. studenog, otvara se novi punkt na kojemu će ponovno biti moguće cijepljenje bez najave, rečeno je danas prilikom županovog obilaska Zavoda za javno zdravstvo BBŽ-a.

Autobus Cjepko

- Još uvijek ne možemo biti u potpunosti zadovoljni odazivom građana. Od samog početka pandemije uložili smo maksimalne napore da osvijestimo ljude o važnosti cijepljenja. Autobus Cjepko obišao je županiju uzduž i poprijeko, međutim trend cijepljenja u posljednjih nekoliko mjeseci nije bio dobar. Stoga smo otvorili novi punkt, na kojemu su ponovno organizirani dani otvorenih vrata, odnosno na kojima je moguće cijepljenje bez najave, istaknuo je župan Marko Marušić te još jednom pozvao sve građane koji se još uvijek nisu cijepili da to i učine. 

Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

Novi punkt od sutra će se nalaziti u prostoriji Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, točnije u Zavodu za hitnu medicinu.

- Utorkom, srijedom i četvrtkom cijepljenje će biti organizirano u prizemlju Zavoda za hitnu medicinu. Utorak i četvrtak cijepit ćemo od 8 do 12 sati, dok će se srijedom cijepljenje održavati od 15 do 19 sati. Uspjeli smo organizirati da cijepljenje provode liječnici iz Doma zdravlja te iz Zavoda za hitnu medicinu. Tako redovni posao neće trpjeti, odnosno osnovna djelatnost će s normalno odvijati. Za sada ispostave Dom zdravlja nisu obuhvaćene, a građani bez najave u Zavodu mogu dobiti cjepiva Modernu i Pfizer, kazala je Sendi Bosak iz Zavoda za hitnu medicinu BBŽ.

Sendi Bosak/ Foto: Deni Marčinković
Sendi Bosak/ Foto: Deni Marčinković

Zavod za javno zdravstvo BBŽ zbog pojačanog interesa od ovog mjeseca ne provodi cijepljenje bez najave, o čemu više možete pročitati OVDJE.

- Protekla dva tjedna u Zavodu je procijepljeno više od tisuću ljudi, stoga smo Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu molili da nam pripomognu te otvore mobilni tim za cijepljenje. Nadalje, u Zavodu za javno zdravstvo od petka je moguće primiti i treću dozu cjepiva, ali uz prethodnu najavu. Za treću dozu organizirani su i punktovi, a narudžbu za to provode obiteljski liječnici. Također, liječnici obiteljske medicine provode cijepljenje, a isto je omogućeno i u našim ispostavama u svim gradovima naše županije, zaključio je v.d. ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Vedran Trupac.

Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković
Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da je Trupac istaknuo da ukupna procijepljenost u BBŽ iznosi oko 40 posto za prvu te 37 posto za drugu dozu cjepiva, a što se pak odraslog stanovništva tiče, ti iznosu su 48 posto za prvu te 45 za drugu dozu. 

Red za cijepljenje u Zavodu za javno zdravstvo/ Foto: Deni Marčinković
Red za cijepljenje u Zavodu za javno zdravstvo/ Foto: Deni Marčinković