Fotografija: Foto: Austin Pacheco/Unsplash
Galerija
Foto: Austin Pacheco/Unsplash

Doznajte sve o emocionalnom razvoju djece i postavljanju granica

U utorak, 13. rujna od 17:00 do 18:30 sati tema predavanja je emocionalni razvoj djece. Tjedan dana kasnije, 20. rujna u isto vrijeme, bit će održano predavanje o važnosti postavljanja granica u odgojuBJELOVAR - Centar za socijalnu skrb Bjelovar, Podružnica Obiteljski centar, organizira u suradnji s Hrabrim telefonom besplatna predavanja za roditelje i sve zainteresirane. Riječ je o korisnim temama koje muče mnoge roditelje.

Stručni tim u Obiteljskom centru/Foto: Obiteljski centar Bjelovar
Stručni tim u Obiteljskom centru/Foto: Obiteljski centar Bjelovar

Naime, u utorak, 13. rujna od 17:00 do 18:30 sati tema predavanja je emocionalni razvoj djece. Tjedan dana kasnije, 20. rujna u isto vrijeme, bit će održano predavanje o važnosti postavljanja granica u odgoju.

Osjećaj bespomoćnosti

- Odrasli često imaju potrebu „iščupati“ dijete iz emocije („nemoj plakati“, „nemoj se ljutiti“), jer je njima samima teško doživjeti određenu emociju. Odgoj djeteta može biti zahtjevan zadatak i prirodno je ponekad osjećati bespomoćnost ili ne znati kako postupiti.

Iako se sada radionice održavaju online, ne manjka zainteresiranost majki/Foto: Obiteljski centar
Iako se sada radionice održavaju online, ne manjka zainteresiranost majki/Foto: Obiteljski centar

Kako naša vjerovanja utječu na to kako se nosimo s vlastitim emocijama? Što otežava emocionalni razvoj djeteta, a što možete činiti kako biste ga poticali? Zašto su granice važne i kako ih postaviti? Pitanja su to na koja možete doznati odgovore pridružite li se besplatnim predavanjima u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar, Ulica 108. puka 1, poručuju iz Obiteljskog centra.