Fotografija: Gradonačelnik Garešnice sa ženama koje su sudjelovale u projektu Zaželi - Nikad nije kasno!/Foto: Krugoval Garešnica
Gradonačelnik Garešnice sa ženama koje su sudjelovale u projektu Zaželi - Nikad nije kasno!/Foto: Krugoval Garešnica

O 148 građana koji se ne mogu brinuti sami o sebi skrbilo 25 žena

Korisnice projekta mogle su pohađati edukacije prema vlastitim sklonostima, a danas im je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija uručio uvjerenja o osposobljavanjuProjekt 'Zaželi - Nikad nije kasno!' u kojem je 25 žena brinulo o 148 potrebitih članova zajednice na području grada Garešnice, uspješno je završen.

Kako je izvjestio Krugoval Garešnica, žene su potrebitima pružale pomoć pri održavanju higijene, obavljanju manjih kućanskih poslova, nabavci kućnih potrepština i lijekova, a vodile su i brigu o upotpunjavanju svakodnevice korisnika kroz druženje i razgovor.

Unutar projekta, vrijednog gotovo 4,2 milijuna kuna, korisnice su imale i mogućnost pohađanja edukacije prema vlastitim sklonostima, za što su danas i dobile uvjerenja o osposobljavanju. Uvjerenja je osobno uručio gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija. Projekt se nastavlja i iduće godine, a kroz njega bi trebalo biti zaposleno 30 žena, javlja Krugoval Garešnica.