Fotografija: Škola plivanja besplatna je za 120 djece/Foto: Mario Todoric/CROPIX (ILUSTRACIJA)
Galerija
Škola plivanja besplatna je za 120 djece/Foto: Mario Todoric/CROPIX (ILUSTRACIJA)

Na bazenima Lipik kreće škola plivanja: "Besplatna je za 120 djece s područja Lipika"

Program je izvrstan za one koji ne znaju plivati, a žele savladati strah od vode i osnovne tehnike plivanja te za one koji znaju plivati i žele dodatno usavršiti tehnike plivanja, kažu iz udruge Super SportašUdruga Super Sportaš i Grad Lipik nakon uspješno provedene prošlogodišnje ljetne škole plivanja na Bazenima Lipik te zimske škole plivanja u Toplicama Lipik ponovno su udružili snage i organiziraju školu plivanja tijekom srpnja i kolovoza na kompleksu otvorenih bazena Lipik.

Stručni treneri

- Imamo dugogodišnje iskustvo u provedbi programa, treneri su magistri kineziologije s velikim iskustvom rada u plivačkom klubu i obuci neplivača. Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma te sporta i Grada Lipika provodi se projekt "Hrvatska pliva" zahvaljujući kojemu je ovogodišnji program za 120 djece s područja Lipika u potpunosti besplatan. Partneri na projektu su Osnovna škola Lipik te Osnovna škola Grigora Viteza - Poljana, poručili su iz udruge Super Sportaš.

Dodaju i to da obuka traje 18 sati, odnosno devet dolazaka po dva školska sata. 

- Grupe će se formirati prema uzrastu i početnoj razini sposobnosti i znanja (ako su plivači), a prijaviti se možete za sljedeće termine: 

- od 4. srpnja do 15.srpnja

- od 18. srpnja do 29. srpnja

- do 1. kolovoza do 12.kolovoza

Dodatne informacije/ Foto: Udruga Super Sportaš
Dodatne informacije/ Foto: Udruga Super Sportaš

Iz udruge Super Sportaš ističu i to da plivanje prevenira bolesti i štiti zdravlje, pozitivno utječe na rast i razvoj djece, poboljšava i razvija snagu i izdržljivost, stvara zdrave navike bavljenja tjelesnom aktivnošću te poboljšava rad krvožilnog i dišnog sustava.

- Program je izvrstan za one koji ne znaju plivati, a žele savladati strah od vode i osnovne tehnike plivanja te za one koji znaju plivati i žele dodatno usavršiti tehnike plivanja. Za prijave i informacije kontaktirajte nas na broj 099/693-7780 ili mail otkovic10@hotmail.com, zaključili su organizatori ovogodišnje škole plivanja.