Fotografija: U Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru čekaju hoće li im u pomoć doći osam novih medicinskih sestara / Foto: MojPortal.hr
Galerija
U Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru čekaju hoće li im u pomoć doći osam novih medicinskih sestara / Foto: MojPortal.hr

Ministarstvo još nije odgovorilo na zahtjev Županije za slanjem pomoći Domu u Daruvaru

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, najviše ih je ovog puta u županijskom sjedištu, BjelovaruU posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 102 nova slučaja zaraze koronavirusom.

S područja grada Bjelovara je 58 novozaraženih osoba, osam s područja je općine Rovišće, šest s područja općine Šandrovac, pet novozaraženih osoba s područja je grada Garešnice, po četiri novozaražene osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Kapela.

Pet pacijenata na respiratoru

Tri novooboljela su Velikog Trojstva, a po dvije novozaražene osobe su s područja su grada Daruvara i općine Nova Rača, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Čazme i općina Veliki Grđevac, Đulovac, Zrinski Topolovac, Ivanska, Velika Trnovitica, Štefanje, Berek, Severin i Dežanovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 37 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 5 na respiratoru.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 2065 osoba.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime se broj preminulih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od početka pandemije popeo na ukupno 43 osobe.

Zbog situacije u Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru u kojem je u proteklih nekoliko dana 53 korisnika i zaposlenika Doma zaraženo koronavirusom, Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u četvrtak je sazvao hitnu sjednicu županijskog Stožera civilne zaštite.

Zatražena hitna pomoć

Od Ministarstva zdravstva zatražena je pomoć od osam medicinskih sestara koje bi oboljelim korisnicima Doma pružale potrebnu njegu i skrb jer su sve njegovateljice u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe zaražene koronavirusom. 

Međutim, neslužbeno doznajemo kako Ministarstvo još uvijek nije odgovorilo na zahtjev županijskog stožera. 

"Treba istaknuti kako je Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, nakon što se zaraza koronavirusom pojavila u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe odmah reagirao tako da je poslao traženu zaštitnu opremu u Dom", poručili su u četvrtak iz Stožera.

Bjelovarsko-bilogorska županija je na osamnaestom mjestu od svih hrvatskih županija i grada Zagreba po broju oboljelih od koronavirusa na sto tisuća stanovnika.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanim nužnih epidemioloških mjera.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs na hitnoj sjednici Stožera civilne zaštite sazvane zbog situacije u daruvarskom Domu za starije i nezbrinute/Foto: BBŽ
Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs na hitnoj sjednici Stožera civilne zaštite sazvane zbog situacije u daruvarskom Domu za starije i nezbrinute/Foto: BBŽ