Fotografija: Hrebak i Budiša (Lijevo) i Marko Marušić na otvorenju Pelješkog mosta/Foto: Facebook
Hrebak i Budiša (Lijevo) i Marko Marušić na otvorenju Pelješkog mosta/Foto: Facebook

Marko Marušić, Dario Hrebak i Vladimir Bilek stigli na otvorenje Pelješkog mosta

Marušić je svoju fotografiju s Pelješkog mosta objavio uz hashtag "SpajamoHrvatsku", dok se Hrebak pohvalio zajedničkom fotografijom s Draženom BudišomOstalo je manje od sat vremena do početka glavne svečanosti otvorenja Pelješkog mosta - najvećeg hrvatskog infrastrukturnog projekta financiranog iz EU fondova.

O otvaranju mosta izvijestili su i brojni svjetski i regionalni mediji, a već sada oko Pelješkog mosta na tisuće je ljudi koji će večeras nazočiti svečanosti otvorenja koja će završiti vatrometom.

Dodajmo, predviđeni su govori sedam političara, uključujući i kineskog premijera koji će se javiti putem video zida.

Političari iz BBŽ-a 

Nakon vatrometa, Pelješki će most biti službeno pušten u promet. Prvi će njime proći motociklisti braniteljskih postrojbi, njih 40-ak, a potom i građani. Mostom će proći i Rimčeva Nevera koja će se sresti s automobilom Nike Pulića koji će krenuti s druge strane mosta. Redovan promet krenut će od pomoći. Ovo su neke od pojedinosti svečanosti koja uskoro kreće, a koju nisu željeli propustiti niti političari iz Bjelovarsko – bilogorske županije.

Na svojim Facebook profilima bjelovarsko bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak pohvalili su se fotografijama na kojima se jasno vidi da poziraju ispred Pelješkog mosta.

Marušić je svoju fotografiju s Pelješkog mosta objavio uz hashtag SpajamoHrvatsku, dok se Hrebak pohvalio zajedničkom fotografijom s Draženom Budišom.

„Svima onima čije srce, um, ruke i sredstva stoje iza ovog velikog postignuća...jedno veliko HVALA!“, napisao je Hrebak uz fotografiju.

Kako doznajemo, na svečanost otvorenja Pelješkog mosta stiže i Daruvarčanin Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.