Fotografija: Grad Daruvar darovao je HGSS-u opremu za spašavanje/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Grad Daruvar darovao je HGSS-u opremu za spašavanje/Foto: Grad Daruvar

Grad Daruvar darovao HGSS-u skupocjenu opremu: "Sada je nivo sigurnosti znatno veći"

Oprema se sastoji od 10 ručnih uređaja za globalno pozicioniranje i navigaciju, bespilotne letjelice, medicinske i spašavateljske opreme te opreme za spašavanje na vodamaGradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i Branka Bakić, zamjenica pročelnice Stanice Bjelovar, potpisali su jučer Ugovor o darovanju opreme Grada Daruvara HGSS-u.

Darovana oprema sastoji se od 10 ručnih uređaja za globalno pozicioniranje i navigaciju, bespilotne letjelice, medicinske opreme, spašavateljske opreme i opreme za spašavanje na vodama.

Prekogranična suradnja

Sva oprema nabavljena je u okviru projekta „SAFE TOGETHER - Risk prevention in the cross-border area“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA II fondova Europske unije putem prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. Spomenuti program za cilj ima unaprjeđenje prevencije rizika i promocija održive energije i energetske efikasnosti.

Gradonačelnik i članovi HGSS-a ispred novouređenih prostorija u listopadu prošle godine/Foto: Grad Daruvar/ Predrag Uskoković
Gradonačelnik i članovi HGSS-a ispred novouređenih prostorija u listopadu prošle godine/Foto: Grad Daruvar/ Predrag Uskoković

Podsjetimo, još u listopadu prošle godine daruvarski HGSS-ovci otvorili su preuređen prostor kojeg su, zajedno s potrebnom opremom, dobili na korištenje u Strossmayerovoj 32 za Ispostavu Daruvar koja teritorijalno pripada Stanici Bjelovar. Više o svemu možete pročitati OVDJE.

I tada je daruvarski gradonačelnik iskoristio priliku i pozvao volontere da se u što većem broju priključe daruvarskim HGSS-ovima. Ponosan na sigurniji grad bio je i danas, evo što je poručio.

Veći nivo sigurnosti

- Jučer smo održali sastanak s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Ispostavom Bjelovar koja ima svoju stanicu i u Daruvaru. Sjećamo se svi kako je prošle jeseni otvoren preuređen prostor s opremom, a sada smo samo tu opremu za alpinizam, dron i sve ostalo poklonili HGSS-u da oni upravljaju njome na dobrobit svih građana, kazao je Lneniček dodavši kako je sve dosad daruvarski kraj bio bez ovakve potpore.

Daruvarski članovi HGSS-a ispred novouređenog prostora lani u 10. mjesecu/Foto: Nikica Puhalo
Daruvarski članovi HGSS-a ispred novouređenog prostora lani u 10. mjesecu/Foto: Nikica Puhalo

- Najbliži takav opremljen prostor bio je u Bjelovaru i Požegi, a iako kod nas nije bilo previše intervencija, zasigurno je dobro da nešto ovakvo imamo, svakako je sada sigurnost na većem nivou, kazao je gradonačelnik Damir Lneniček.