Fotografija: Vlado Lazar iz Erste&steiermärkische banke i Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara ispred zgrade Elektrometala nakon primopredaje/Foto: Nikica Puhalo
Galerija
Vlado Lazar iz Erste&steiermärkische banke i Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara ispred zgrade Elektrometala nakon primopredaje/Foto: Nikica Puhalo

Erste banka predala Gradu zgradu Elektrometala, uselit će se Darkom

Kupili smo nekretninu od Erste banke uz pomoć kredita, a u budućnosti će ovdje biti smještena jedna od Darkomovih tvrtki kćeri, rekao je gradonačelnik Lneniček nakon primopredaje zgradeGrad Daruvar i Erste banka u četvrtak su izvršili službenu primopredaju zgrade Elektrometala čiji je novi vlasnik Grad Daruvar. Zgrada je, inače, kupljena od Erste banke na kredit i za cijenu od milijun i pol kuna.

Dugogodišnja suradnja

Grad je dobio suglasnost od Vlade za kupnju ove zgrade, a rok otplate kredita je pet godina. Sve rate su u jednakim iznosima, a kamata je fiksna uz godišnju stopu od 1,7 posto. Iz Grada su poručili kako im je cilj bio poslovni kompleks, koji je posljednje vrijeme propadao, staviti u gospodarsku funkciju.

- Mi smo u ovoj priči pažnju posvetili dugogodišnjoj suradnji same Erste banke na ovom području. Bili smo vrlo konkurentni i jasni u kamati. Kada se sve skupa objedini, mislim da je ovo posao od kojeg obje strane imaju korist - rekao nam je Vlado Lazar iz Erste&Steiermärkische banke.

- Zahvaljujem se Erste banci što smo nakon godinu dana i usprkos korona pandemiji našli zajednički jezik. Kupili smo nekretninu od Erste banke uz pomoć kredita, a u budućnosti će ovdje biti smještena jedna od Darkomovih tvrtki kćeri, hoće li to biti Plin ili Voda još nismo sigurni, ali početkom godine bi zgrada trebala biti u funkciji - rekao nam je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Povoljan kredit

Zgrada bivšeg Elektrometala u ranijem stečajnom postupku je pripala Erste&Steiermärkische banci. Nakon pregovora između Grada i Banke, koji su trajali godinu dana, Erste banka dala je gradu povoljan kredit s niskom kamatom kako bi ona prešla u vlasništvo grada. 

-  Ovo je posao u kojem će svi biti zadovoljni, i Darkom i građani jer će Darkom za građane biti još bliže gradu pa će im biti i lakše doći do njega. Mi bismo htjeli sve zapuštene nekretnine staviti u funkciju jer nikako nije dobro imati nekretnine koje propadaju. Uvijek je bolje nekretninu staviti u funkciju nego je pustiti da propadne - rekao je za MojPortal.hr gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Vlado Lazar iz Erste&steiermärkische banke i Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Nikica Puhalo
Vlado Lazar iz Erste&steiermärkische banke i Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Nikica Puhalo