Fotografija: Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Foto: Predrag Uskoković

Daruvarski fotograf snimio zmiju ispred Švicarske vile u Daruvaru: "Uhvatila je ogromnu ribu"

Zanimalo nas je je li ovo prvi put da je zmiju snimio u Toplici, a odgovor Uskokovića nas je prilično iznenadio. Ne samo da često vidi zmije, već je svjedok raznolikog životinjskog svijeta kojeg ta rijeka skriva...DARUVAR – Mnogima poprilično nevjerojatnu fotografiju snimio je jutros daruvarski fotograf Predrag Uskoković.

Zmija ribarica koja je uhvatila ne baš malu ribu, zapela je za oko Uskokoviću u rijeci Toplici kod mosta ispred Švicarske vile. Dakle, u samom središtu Daruvara.

Gladna zmija

„Glad ne pita“, napisao je Predrag ispod fotografije koju je objavio, a koja je u kratko vrijeme prikupila mnoštvo komentara Daruvarčana. Neki su se pitali je li možda riječ o riđovki koja je zapravo jedina zmija otrovnica na području Papuka. Druge je zanimala lokacija gdje je fotografija snimljena, a svi su se složili kako je zmija uhvatila poprilično veliku ribu.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Zanimalo nas je je li ovo prvi put da je ovako veliki primjerak zmije snimljen u Toplici gotovo u samom središtu grada, a odgovor kolege Predraga nas je prilično iznenadio. Ne samo da često vidi zmije u Toplici, već je svjedok raznolikog životinjskog svijeta kojeg ta rijeka skriva.

-Često odem do Toplice, promatram i fotografiram što vidim. Pa se znam uhvatiti kako u šlapama doslovno uđem u rijeku. Jednom smo rukama uhvatili bjeloušku za rep, a kada smo joj rukama prolazili po tijelu, počela je povraćati male ribice koje je pojela. Sjećam se i kako sam vidio školjku koja je doslovno hodala po koritu rijeke, kao i crnog riječnog raka, priča nam Uskoković kojeg smo upitali kako to da se ne boji zmija.

Ima i riđovki

Odgovor je prilično jednostavan.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

-Jedina otrovnica na našem području je riđovka. A njoj je naš hod kao potres. Što u prijevodu znači da će pobjeći puno prije nego ju stignemo. Uostalom, ona ima karakteristične šare i lako ju je prepoznati. Ostalih koje nisu otrovnice ne treba se bojati, ističe Predrag koji je riđovku, priznaje nam, imao prilike vidjeti, no nije ju fotografirao.

A što se tiče današnje fotografije, kaže nam kako ga zapravo nije iznenadila zmija, već veličina ribe koju je zmija uspjela pojesti.

Uživajte u još nekoliko fotografija životinjskog svijeta u rijeci Toplici kojeg je svojim okom zabiježio Predrag Uskoković.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!