Fotografija: Načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr/Getty Images/iStockphoto
Galerija
Načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr/Getty Images/iStockphoto

Bakunić: "Nismo još uveli redukciju javne rasvjete, ali neki moraju paziti kako troše plin i struju"

"Javna rasvjeta ranije je radila do 23, a sada je gasimo u 22 sata navečer. Taj sat koji smo "uzeli", prebacili smo na rano jutro, odnosno palimo svjetla u 5 ujutro za one koji idu raditi"Tragom priče da je Općina Končanica, zbog energetske krize koja potresa cijelu Europu, uvela redukciju javne rasvjete razgovarali smo s načelnikom Općine Zlatkom Bakunićem kako bismo provjerili što se uistinu događa. 

- Nismo još uveli redukciju javne rasvjete, samo smo skratili njezin rad u večernjim satima do 22 sata, jer je prije radila do 23 sata. Taj sat koji smo "uzeli" smo samo prebacili u ranojutarnji dio dana. Naime, sada javnu rasvjetu upalimo u 5 sati ujutro, za sve one koji rano idu na posao. Dakle, sat koji smo uzeli navečer smo prebacili na rano jutro - rekao nam je Bakunić.

Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

Pitali smo ga razmatra li Općina, s obzirom na situaciju s energentima, uvođenje redukcija.  

- Svi kreću u redukcije i vjerojatno ćemo i mi morati početi više paziti. Također ćemo morati paziti i koliko se struje i plina troši u društvenim domovima. Naime, svi domovi u našoj Općini imaju plinsko centralno grijanje. Moram priznati da u nekim domovima imamo i neodgovorne osobe koje ostave grijanje da radi po tri, četiri dana u domu ikako kroz to vrijeme u njemu nema nikoga tako da stvaraju nepotrebne troškove. Onima koji se ne budu ponašali odgovorno s energentima, morat ćemo uzeti ključeve. Još uvijek prepuštamo Mjesnim odborima da se brinu o tim prostorima, ali ako se s energijom ne bude postupalo racionalno, morat ćemo im uzeti ključeve. Ima, naravno, ljudi koji se jako dobro brinu da se energija ne troši neracionalno, ali ima i onih koji se, na žalost, ne brinu - rekao nam je Bakunić.