Fotografija: Stanko Andrić napisao je priču
Stanko Andrić napisao je priču "Ždralov dvorac" u Zborniku "Kad čujem Daruvar"/Foto: Vlado Kos/CROPIX

AUDIO KNJIGA "Kad čujem Daruvar"/Stanko Andrić: Ždralov dvorac

Stanko Andrić objavio je više od 80 znanstvenih članaka u domaćim i inozemnim časopisima i zbornicima te autorske znanstvene knjige kao i esejističke i prozne knjige...STANKO ANDRIĆ: "ŽDRALOV DVORAC"

Ako vaš preglednik ne podržava audio - preuzmite ga ovdje.

Tekst čitala: Lidija Premec

Snimio i obradio: Saša Selihar

 

BIOGRAFIJA:

Stanko Andrić (Strizivojna, 1967.) diplomirao je latinski i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i doktorirao na Odsjeku za srednjovjekovne studije Srednjoeuropskog sveučilišta u Budimpešti. Zaposlen je u Hrvatskom institutu za povijest – Podružnici za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, u Slavonskom Brodu. Bavi se srednjovjekovnom poviješću sjeveroistočnih hrvatskih pokrajina. Glavni je urednik historiografskog časopisa Scrinia Slavonica. Uz to povremeno objavljuje i književnu prozu. Živi u Osijeku. 

Objavio je više od 80 znanstvenih članaka u domaćim i inozemnim časopisima i zbornicima te autorske znanstvene knjige: Čudesa svetoga Ivana Kapistrana. Povijesna i tekstualna analiza (1999; englesko izdanje 2000; mađarsko izdanje 2009); Potonuli svijet. Rasprave o slavonskom i srijemskom srednjovjekovlju (2001); Vinkovci u srednjem vijeku. Područje grada Vinkovaca od kasne antike do kraja turske vlasti (2007); Rudina: benediktinski samostan sv. Mihaela Arkanđela (2020).

Objavio je esejističke i prozne knjige: Povijest Slavonije u sedam požara (1992; 2001); Enciklopedija ništavila (1995; 2001); Dnevnik iz JNA i druge glose i arabeske (2000; 2001); Simurg/Der Simurg. Roman, prev. Klaus Detlef Olof (2003; 2005); Slavonija – sažeti vodič prirodnih i kulturnopovijesnih zanimljivosti (2004); Zavičajna čitanka. Slavonija u ogledalu svoje pisane baštine (2011).

Ako vaš preglednik ne podržava audio - preuzmite ga Facebooku!