Fotografija: Nada Gašić/Damjan Tadić/CROPIX
Galerija
Nada Gašić/Damjan Tadić/CROPIX

AUDIO KNJIGA "Kad čujem Daruvar"/Nada Gašić: Dvije daruvarske u jednoj kuhinji

Nada Gašić objavila je romane "Mirna ulica, drvored" (2007.), "Voda, paučina" (2010.) i "Devet života gospođe Adele" (2020.). Romani su joj višestruko nagrađivani i prevedeni na talijanski, ukrajinski i makedonskiNADA GAŠIĆ: DVIJE DARUVARSKE U JEDNOJ KUHINJI

Ako vaš preglednik ne podržava audio - preuzmite ga ovdje.

Tekst čitala: Lidija Premec

Snimio i obradio: Saša Selihar

 

O AUTORU:

Nada Gašić (Maribor, 1950.) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je sociologiju i jugoslavistiku, a na Karlovom univerzitetu u Pragu obranila je doktorsku disertaciju na temu češko-hrvatskih kulturnih veza s početka 20. stoljeća. Studirala je kao eksterni studij češki jezik u Pragu gdje je radila kao lektorica hrvatskoga jezika na katedri slavistike. Šest semestara radila je i na katedri slavistike u Lenjingradu/ Sankt Peterburgu. Bila je redaktorica na prvom izdanju Anićevog "Rječnika hrvatskoga jezika", urednica više desetaka knjiga. Koristeći elemente zagrebačkog žargona prevela je "Dobrog vojnika Švejka". 

Objavila je romane "Mirna ulica, drvored" (2007.), "Voda, paučina" (2010.) i "Devet života gospođe Adele" (2020.). Romani su joj višestruko nagrađivani i prevedeni na talijanski, ukrajinski i makedonski. 

Živi u Zagrebu.

Naslovnica zbornika
Naslovnica zbornika "Kad čujem Daruvar"/Izvor: Jesenski i Turk

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!