Fotografija: Boris Dežulović/Foto: CROPIX
Galerija
Boris Dežulović/Foto: CROPIX

AUDIO KNJIGA "Kad čujem Daruvar"/Boris Dežulović: O ljudima i ždralovima

Knjige, pripovijetke, pjesme i eseji prevođeni su mu na njemački, talijanski, francuski, engleski, poljski, ukrajinski, slovenski, makedonski i bugarski jezik. Ovo je njegova priča o Daruvaru...BORIS DEŽULOVIĆ: O LJUDIMA I ŽDRALOVIMA

Ako vaš preglednik ne podržava audio - preuzmite ga ovdje.

Tekst čitala: Lidija Premec

Snimio i obradio: Saša Selihar

 

O AUTORU:

Boris Dežulović (Split, 1964.) je s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem utemeljitelj Feral Tribunea i do danas kolumnist mnogih novina. Godine 2014. u Londonu je dobio i European Press Award za najbolji novinski komentar u europskim medijima.

S Predragom Lucićem ustanovio je pjesničko-satirički cabaret "Melodije Bljeska i Oluje". 

Objavio je romane "Christkind" (2003.), za koji je dobio nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo godine, i "Jebo sad hiljadu dinara" (2005.), pjesničku zbirku "Pjesme iz Lore" (2005., 2016.) i zbirku priča "Poglavnikova bakterija" (2007.), izbore kolumni "Ugovor s đavlom" (2008.), "Crveno i crno" (2010.), "Zločin i kazna" (2010.), "Rat i mir" (2012.) i "U potrazi za izgubljenim vremenom" (2013.), knjigu eseja o sportu "Diego Armando i sedam patuljaka" (2011.), "Razgovore sa Smojom" (2015.), te "Summa atheologiae: nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg" (2019.).

Knjige, pripovijetke, pjesme i eseji prevođeni su mu na njemački, talijanski, francuski, engleski, poljski, ukrajinski, slovenski, makedonski i bugarski jezik.

Živi i radi u Paićima.

Naslovnica zbornika
Naslovnica zbornika "Kad čujem Daruvar"/Izvor: Jesenski i Turk

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!