Fotografija: Davor Konjikušić/Foto: Damjan Tadić/CROPIX
Davor Konjikušić/Foto: Damjan Tadić/CROPIX

AUDIO KNJIGA "Kad čujem Daruvar"/Davor Konjikušić: Totalni film Milana Pavića

Davor Konjikušić autor je i snimatelj nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova, osnivač je i voditelj fotografske radionice Drugi Kadar, a nagrađivan je i u fotografijiDAVOR KONJIKUŠIĆ: "TOTALNI FILM MILANA PAVIĆA"

Ako vaš preglednik ne podržava audio - preuzmite ga ovdje.

Tekst čitala: Lidija Premec

Snimio i obradio: Saša Selihar

BIOGRAFIJA:

Davor Konjikušić (Zenica, 1979.) studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, za vrijeme kojeg upisuje studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao novinar za više različitih medija. Autor je i snimatelj nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova, osnivač je i voditelj fotografske radionice Drugi Kadar, a 2019. godine izdao je knjigu "Crveno svjetlo: Jugoslavenska partizanska fotografija i društveni pokret 1941.-1945". Zajedno s Dubravkom Ugrešić objavio je knjigu "Tu nema ničega".

Za svoj rad je, između ostalog, 2013. godine nagrađen u kategoriji profesionalnog koncepta na festivalu Rovinj Photodays. Na istom festivalu je i 2016. godine nagrađen prvom nagradom u kategoriji umjetničkog koncepta. Na Slavonskom bijenalu je za svoj rad "Sveti ljudi" osvojio nagradu Ex Aequo. 

Radovi mu se nalaze u fundusu Muzeja grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt. Kao umjetnički asistent zaposlen je na Katedri snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.