Fotografija: Mlada bjelovarska atletičarka na tronu je Hrvatske/Foto: Atletski klub Bjelovar
Galerija
Mlada bjelovarska atletičarka na tronu je Hrvatske/Foto: Atletski klub Bjelovar

Bjelovar ima prvakinju države u atletici: "Iva Šimić u skoku u dalj srušila rekord star 40 godina!"

Na preponama je dominirala i srušila svoj osobni rekord. Skok u vis bio je savršeno odrađen uz osobni rekord od 157cm, dovoljno da bude bolja od drugih natjecateljica. Ispred svih bila je i u trkačkoj disciplini



BJELOVAR – Sjajne vijesti stižu s Prvenstva Hrvatske u višebojima. Bjelovar ima prvakinju Hrvatske!

Kako nam javljaju iz Kluba, proteklog vikenda u Varaždinu održano je Prvenstvo Hrvatske u višebojima. Atletski klub Bjelovar imao je svoju predstavnicu, Ivu Šimić.

Ako se prisjetimo, prije 2 mjeseca Iva je osvojila broncu u dvoranskom petoboju gdje je pokazala spremnost i kvalitetu, no to je samo bio test za vanjski višeboj gdje su je čekale dodatne dvije discipline.

Foto: Atletski klub Bjelovar
Foto: Atletski klub Bjelovar

- Sedmoboj se odvijao kroz dva dana, te je izuzetno zahtjevno tempirati da forma oba dana tokom dana ne pada, a da atletičar uvijek bude maksimalno fokusiran i regeneriran.

Klupski rekord

Prvi dan je Iva imala 100m prepone, skok u vis, bacanje kugle i 200m. Na preponama je dominirala i srušila svoj osobni rekord, te je tako napravila veliku prednost u bodovima. Skok u vis bio je savršeno odrađen uz osobni rekord od 157cm, dovoljno da bude bolja od drugih natjecateljica. U bacanju kugle je također odradila izvrstan posao i opet pobjegla ispred drugih natjecateljica. Za kraj prvog dana ostala je trkačka disciplina 200m, Iva ju je završila na drugom mjestu, no dominacija na prve tri discipline bacila ju je daleko ispred svih i prvi dan smo otišli doma sa velikom prednošću, pohvalili su se iz AK Bjelovar.

Drugi dan se otvarao sa skokom u dalj, gdje je Iva pokazala svoju specijalnost i skočila dalekih 5,27m čime je oborila klupski rekord star čak 40 godina, što je bilo dosta za prvo mjesto.

- Valja napomenuti da je Iva na državnom školskom natjecanju tjedan prije skočila 5.38m i zauzela 2. mjesto u državi. Predzadnja disciplina sedmoboja bila je bacanje koplja, gdje Iva jako dobro kotira i bacila je dovoljno za drugo mjesto.

Ogromna dominacija

Za kraj napornog vikenda i višeboja ostala je zadnja trkačka disciplina, a to je 800m. Iva sa znatnom prednošću u bodovima nije trebala istrčati prebrzih 800m, no Iva je i tu završila ispred svih i tako postala državna prvakinja u sedmoboju s dominacijom od 1000 bodova ispred druge natjecatelje, ponosni su u Klubu.

Foto: Atletski klub Bjelovar
Foto: Atletski klub Bjelovar

Dodaju kako su oba dana bila vrlo hladna i vjetrovita, što nikako nije pogodno za boravak na otvorenom cijeli dan i odrađivanje svih discipline.

- No, Iva i trener Gordan pokazali su da ih ni takvo vrijeme ne može omesti, te da samo možete nagađati kakva će ovo sezona biti, zaključuju iz Kluba.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!