Fotografija: Iva Šimić na postolju/ Foto: AK Bjelovar
Galerija
Iva Šimić na postolju/ Foto: AK Bjelovar

Bjelovarska atletičarka Iva Šimić brončana na prvenstvu Hrvatske u petoboju

"Iva je na 800 metara "skinula" osobni rekord za 15 sekundi, a postavila je i klupski rekord u ukupnom broju bodova", kaže trener Gordan Klasić



Atletski klub Bjelovar bogatiji je za još jednu medalju s državnih prvenstava. Naime, njihova članica Iva Šimić osvojila je brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u petoboju za juniorke.

Iva Šimić na postolju/ Foto: AK Bjelovar
Iva Šimić na postolju/ Foto: AK Bjelovar

- Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima održano je ovog vikenda, a naša Iva je nastupila u juniorskoj konkurenciji petoboja, disciplini koja se sastoji od 60 metara prepone, visa, dalja, kugle (4 kg) i za kraj utrke na 800 metara. Iva je od početka dana pokazivala da konkurira za medalju, no tih 800 metara na kraju iscrpljujućeg dana ovisilo je o svemu. Teški i naporni treninzi su doveli do toga da je za čak 15 sekundi bila bolja od svog osobnog rekorda u ovoj disciplini, a time je zadržala treće mjesto i osvojila brončanu juniorsku medalju. Ukupni broj bodova je iznosio 3063, što je ujedno i klupski rekord. Sjajan kraj dvoranske sezone i dobar početak za sezonu na otvorenom, ponosno je poručio Ivin trener Gordan Klasić.

Iva Šimić i trener Gordan Klasić/ Foto: AK Bjelovar
Iva Šimić i trener Gordan Klasić/ Foto: AK Bjelovar

Kako kaže, dvoranska natjecanja su zaključena s višebojima, a AK Bjelovar je nastupio na brojnim natjecanjima u siječnju i veljači.

Nastupi AK Bjelovar

Neka od njih su: Dvoransko prvenstvo Hrvatske u štafetama, 17. siječnja, 4x200 seniorke 9. mjesto (Ivana Perković, Ana Mišir, Iva Šimić, Sara Pandurić). 

Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore 27. siječnja,  Ana Mišir 60 m 19. mjesto, Iva Šimić 60 m prepone 5. mjesto.

Otvoreno prvenstvo grada Zagreba 3. veljače, Krešimir Kelava 60 m 40. mjesto. Iva Šimić 60 m 21. mjesto, Ivana Perković 60 m 23. mjesto, Sara Pandurić 24. mjesto, Pia Birač 31. mjesto.

Bjelovarski atletičari/ Foto: AK Bjelovar
Bjelovarski atletičari/ Foto: AK Bjelovar
Foto: AK Bjelovar
Foto: AK Bjelovar
Foto: AK Bjelovar
Foto: AK Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!