Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Galerija
Foto: Getty Images/iStockphoto

Svrbi vas vlasište i njega kose vam ne pomaže? Ovo su mogući razlozi vašeg problema...

Ako imate svrbež vlasišta, a ni njega kose ne dovodi do poboljšanja, najbolje je doći na specijalistički pregled dermatologa koji može utvrditi pravi razlog ove pojave i preporučiti način liječenja.Osjetljivo vlasište može izazivati nelagodu i unijeti nemir u svakodnevni život

Svrbež vlasišta najčešće asocira na pojavu uši, no to je danas rijetka pojava

U današnje vrijeme smo izloženi raznim kemikalijama u kozmetici i hrani, učestalo se izlažemo stresu što sve zajedno može uzrokovati preosjetljivost vlasišta, ali izazvati neke ozbiljnije medicinske probleme kojima je svrbež vlasišta samo jedan od simptoma.

Za početak, vrlo je važno razmisliti o preparatima koje koristimo za njegu kose, budući da se svrbež vlasišta često zna dogoditi ako duže vrijeme koristite isti šampon ili šampon koji ne odgovara vašem vlasištu.

Jedan od uzroka mogu biti napetost ili visoka izloženost stresu u životu pri čemu može doći do poremećaja lučenja znojnih i lojnih žlijezda i disbalansa u lučenju hormona.

Među uzrocima je i postojanje nekog oblika ozbiljnijeg oboljenja kože glave, kao što su psorijaza, neurodermitis, seboreični dermatitis, a svakako treba misiti i na gljivično oboljenje vlasišta.

Ujedno, važno je isključiti i danas sve učestalije alergijske reakcije na pojedine sastojke kozmetičkih proizvoda.

Na kraju, kao jedan od uzroka je i starosna dob. Neka istraživanja su pokazala da kako čovjek stari, tako i koža postaje sve više suha pa je sklonija svrbežu što se može odraziti i na vlasište

Iako nije uobičajeno, zna se dogoditi da uz svrbež kože vlasišta počne opadati kosa.

Ako imate svrbež vlasišta, a jednostavnim postupcima poput promjene preparata kojima njegujete kosu i kvalitetnijeg ispiranja kose nakon pranja nije došlo do poboljšanja, najbolje je doći na specijalistički pregled dermatologa koji može utvrditi pravi razlog ove pojave, a isto tako i preporučiti najbolji mogući način liječenja.

U Poliklinici Arcadia možete obaviti pregled kod dr. Žukine, spec.dermatologije - bez čekanja!

______________________________________

______________________________________

Vrhunski tretmani uz punu diskreciju

Poliklinika Arcadia/Foto: Violeta Juras
Poliklinika Arcadia/Foto: Violeta Juras

Poliklinika Arcadia Daruvar d.o.o. je privatna obiteljska poliklinika osnovana 1992. godine kao prva ordinacija za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju u Hrvatskoj.

Medicinski stručnjaci (liječnici) poliklinike za plastičnu kirurgiju i ginekologiju nude Vam kvalitetno izvođenje estetskih i plastičnih operacija, kao i ostalih tretmana, te ugodan smještaj poslije operacijskih zahvata uz punu diskreciju. O Vama se brinu educirane medicinske sestre s dugogodišnjim iskustvom u estetskoj i plastičnoj kirurgiji.

Ekipa medicinskih stručnjaka obavlja stručne preglede, konzultacije i liječenja iz područja opće, plastične i estetske kirurgije.

Osim plastične kirurgije, Poliklinika Arcadia pruža usluge vrhunskih stručnih suradnika iz područja ginekologije, dermatologije, kardiologije i ultrazvuka, te mnoge laboratorijske pretrage, alergološko testiranje i neinvazivni prenatalni test Nifty.

U odjelu poliklinike za estetsku i plastičnu kirurgiju omogućen je smještaj u udobnim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s domaćim i stranim programom te wifi, dostava hrane prema vašim prehrambenim navikama. Iz sobe se vidi prekrasan pogled na park Rimske šume u kojemu se nalaze šetnice i prirodni izvori vode.