Fotografija: Tihana Radmanić otvorila je vlastiti studio joge u Bjelovaru, a do kraja tjedna traju Dani otvorenih vrata/Foto: Tihana Radmanić
Galerija
Tihana Radmanić otvorila je vlastiti studio joge u Bjelovaru, a do kraja tjedna traju Dani otvorenih vrata/Foto: Tihana Radmanić

Mlada poduzetnica Tihana Radmanić otvorila studio joge u Bjelovaru, jedina nudi Yin jogu

Vrata Tihaninog studija joge otvorena su za sve, a svaki prvi sat bit će besplatan kako bi potencijalni vježbači isprobali i pronašli tehniku koja će za njih biti idealnaBJELOVAR – Na bjelovarskom području na pomolu je jedna nova i jednako tako divna poduzetna priča. Tihana Radmanić odlučila je preuzeti stvar u svoje ruke, iskoristila je poticajne mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, iznajmila prostor i postala sama sebi šef. I to u onome što najviše voli – jogi. Naime, ova mlada poduzetnica otvorila je u Bjelovaru studio joge želeći svom gradu ponuditi nešto novo i konkurentno.

Poticajne mjere

- Zahvaljujući poticajima Zavoda za zapošljavanje povukla sam 55 tisuća kuna i otvorila svoj studio joge. Iznajmila sam prostor pored bjelovarske tržnice, na Šetalištu dr. Ivše Lebovića, uredila ga i ovaj tjedan krenula u svoju avanturu. Tokom cijelog prošlog tjedna bili smo otvoreni za sve koji su htjeli navratiti i isprobati neki od programa, bez ikakve obveze – pojašnjava nam Tihana koja se nada kako će se ubrzo formirati i grupe.

Ova mlada poduzetnica ima bogato iskustvo u podučavanju joge/Foto: Tihana Radmanić
Ova mlada poduzetnica ima bogato iskustvo u podučavanju joge/Foto: Tihana Radmanić

Kao svaki ozbiljni poduzetnik, Tihana već sada ima dobro razrađeni poslovni plan. Nudi zasad dvije vrste joge. Odnosno Vinyasa joga koja je podijeljena na tri grupe – ABC grupu za početnike, zatim Easy flow koja je nježna i lagana joga prigodna posebno za žene starije životne dobi te klasičnu Vinyasa Flow za iskusne vježbače. Druga vrsta joge je nešto sasvim novo u Bjelovaru. Uz još postojeća tri studija joge, jedino ga se može pronaći kod Tihane, a riječ je o Yin jogi.

Novi stil joge

-To je sasvim drugačiji stil joge kroz koju se asane zadržavaju kroz sat. Nema dinamičnih prijelaza već se asane zadržavaju od pet pa čak do 20 minuta. To je stil koji je nježan i revitalizirajući za razliku od ostalih stilova koji više rade na mišićima. On radi na vezivnim tkivima i čini da se više uđe u retrospekciju, nešto je više meditativniji – pojašnjava nam Tihana koja će zasad raditi sama.

Novootvoreni studio nalazi se u središtu grada, pored bjelovarske tržnice/Foto: Tihana Radmanić
Novootvoreni studio nalazi se u središtu grada, pored bjelovarske tržnice/Foto: Tihana Radmanić

No, već ima pregršt ideja koje namjerava provoditi. Neke od njih su i planirane tematske radionice vezane uz jogu.

- Jednom do dva puta mjesečno namjeravam provoditi radionice s različitim temama. Od tehnika čišćenja organizma, meditacije, pa sve do gostovanja nekih mojih kolega koji bi mogli više govoriti o primjerice aromaterapiji, svjesno kuhanje i slično što bi bilo povezano uz jogu i zdravi način življenja – istaknula je Tihana koja inače ima poprilično iskustvo u jogi.

Prijašnje bogato iskustvo

Naime, prije nego što je odlučila preuzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti vlastiti studio joge, stjecala je iskustvo na različitim mjestima.

Tihana se veseli skorašnjem formiranju grupa stoga poziva sve zainteresirane da im se pridruže u avanturi/Foto: Tihana Radmanić
Tihana se veseli skorašnjem formiranju grupa stoga poziva sve zainteresirane da im se pridruže u avanturi/Foto: Tihana Radmanić

- Najprije sam krenula vježbati jogu u Mandala joga studiju i tu sam kasnije radila, odnosno davala sate joge, educirala sam se u Zagrebu u Om joga studiju koji ima poligon za edukaciju učitelja te sam kasnije na tom poligonu također podučavala jogu. Surađivala sam i s Budi joga studio, za njih sam snimala neke satove koji se mogu pogledati na online platformi – istaknula je Tihana koja poziva sve Bjelovarčane da posjete njen novi studio i pronađu nešto za sebe.

Vrata njezinog studija joge bit će i dalje otvorena jer će svaki prvi sat i ubuduće biti besplatan kako bi potencijalni vježbači isprobali i pronašli tehniku koja će za njih biti idealna.

Osim satova joge, Bjelovarčane u novom studiju joge uskoro očekuju i tematske radionice vezane uz jogu i zdrav način života/Foto: Tihana Radmanić
Osim satova joge, Bjelovarčane u novom studiju joge uskoro očekuju i tematske radionice vezane uz jogu i zdrav način života/Foto: Tihana Radmanić

Mi joj želimo puno sreće u radu, a više ne treba niti naglašavati koliko je, uz zdravu i uravnoteženu prehranu, važno fizičko kretanje, odnosno vježbanje.