Fotografija: Fotografija sa zadnje održane akcije mjerenja tlaka i šećera/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Fotografija sa zadnje održane akcije mjerenja tlaka i šećera/Foto: Grad Daruvar

Akcija mjerenja tlaka i šećera na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru

Članovi Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi mjerit će građanima vrijednosti tlaka i šećera uz poštivanje svih epidemioloških mjeraPozivaju se svi zainteresirani Daruvarčani na subotnju akciju mjerenja tlaka i šećera u sklopu projekta „Otvorimo vrata zdravlja“ koja će se održati u 9 sati na daruvarskom Trgu kralja Tomislava 17.

Članovi Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi mjerit će građanima vrijednosti tlaka i šećera uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Treća akcija

- Približavamo se kraju projekta. Ovo je treća akcija mjerenja tlaka i šećera, ujedno i posljednja takva akcija, a već su održane akcije 20. lipnja 2020. godine i 12. rujna 2020. godine - rekla nam je Danica Cetin Pajer, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar koja također sudjeluje u ovom projektu.

Ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Danica Cetin Pajer
Ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Danica Cetin Pajer

- Drago nam je kada organiziramo ovakve akcije koje građani prepoznaju i vole u njima sudjelovati - kaže Danica Cetin Pajer.

Dvije godine projekta

Naime, projekt „Otvorimo vrata zdravlja“ odobren je 22. listopada 2019. godine u vrijednosti od skoro 500 tisuća kuna u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. za Promociju zdravlja i prevencija bolesti – faza 1. Provodi ga Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi u partnerstvu s gradovima Daruvarom, Lipikom i Novskom te Udrugom osoba s invaliditetom iz Grubišnog Polja, Udrugom invalida rada iz Virovitice i Dijabetičkom udrugom iz Garešnice.

Ciljevi projekta

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Daruvara, Lipika, Grubišnog Polja, Virovitice, Garešnice i Novske. Naglasak se stavlja na najveće zdravstvene probleme stanovništva, pobolijevanja i smrtnosti povezanih s kroničnim nezaraznim bolestima uzrokovane nezdravim stilovima života. Također je cilj povećati razinu informiranosti stanovnika u ruralnim područjima o prevenciji bolesti i promociji zdravlja.

Aktivnosti projekta

Projektom su predviđene aktivnosti edukacije članova udruga za mjerenje tlaka i šećera, predavanja i radionice na temu zdrave prehrane, izrada brošure „Zdravi slatkiši“ s receptima, informiranje o projektu kroz internetski portal „Vrata zdravlja“ i objave stručnih članaka o prevenciji bolesti i promicanju zdravlja, objave na internetskim portalima partnerskih organizacija i gradova kao i korisnika te akcije mjerenja tlaka i šećera na javnim površinama partnerskih organizacija i gradova.