Fotografija: BBŽ i TZ BBŽ i ove godine financijski pomažu manifestacijama/ Foto: Martina Čapo, Saša Selihar, Deni Marčinković/MojPortal
Galerija
BBŽ i TZ BBŽ i ove godine financijski pomažu manifestacijama/ Foto: Martina Čapo, Saša Selihar, Deni Marčinković/MojPortal

BBŽ i županijska Turistička zajednica osigurale 45 tisuća eura za manifestacije

I ove godine nastupamo zajedno, a osigurani iznos za 13 posto je veći nego lani, kada smo pomogli u održavanju 26 manifestacija, poručio je MarušićBjelovarsko-bilogorska županija i Turistička zajednica BBŽ osigurale su 45 tisuća eura vrijednih za potpore regionalnim i lokalnim manifestacijama. Kako se moglo čuti na konferenciji za medije, poziv će na web stranicama TZ BBŽ biti objavljen sutra.

- I ove godine nastupamo zajedno, a osigurani iznos za 13 posto je veći nego lani. Maksimalan iznos koji manifestacija može dobiti je 5.500 eura, a natječaj će biti otvoren mjesec dana. Prošle godine pomogli smo u održavanju 26 manifestacija na području BBŽ, za koje smo dodijeli 300 tisuća kuna, istaknuo je župan Marko Marušić.

Razvoj turističke ponude

Kako kaže, riječ je o manifestacijama koje snažno doprinose prepoznatljivosti gradova i općine, a time i cijele županije.

- Pored toga, doprinose i razvoju turističke ponude, kao i očuvanju tradicije i kulturne baštine, dodao je župan te pozvao sve da je odazovu pozivu. 

Direktor TZ BBŽ Marcel Medak poručio je da svaki subjekt može prijaviti maksimalno tri projekta.

Marcel Medak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Marcel Medak i Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

- U obzir dolaze Turističke zajednice, gradovi i općine, kao i udruge u kulturi, koje su nositelji turističkim manifestacija. Nadamo se da će idućih godina budžet još više rasti, s ciljem da manifestacije budu što kvalitetnije i bolje organizirane, poručio je Medak.

Dodao je i to da najveći broj posjetitelja privlače Terezijana i Vinodar, dok su dobro prihvaćene i Rockabilly festival i Blues Rock festival, koje privlače veliki broj stranih gostiju.

Povećan broj dolazaka i noćenja

- Kada je riječ o stranim gostima, glavnina njih dolaze i zemalja okruženja, poput Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Inače, turistički promet u našoj županiji je u porastu za prva dva mjeseca ove godine i to za 64 posto u dolascima i 56 posto u noćenjima. To je jako dobar trend te nastavilo li u ovom tempu, definitivno ćemo preći rekordnu 2019. godinu, zaključio je Medak. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!