Fotografija: Ovim korakom svi su, čini se, zadovoljni te puno očekuju u razvoju kontinentalnog turizma/Foto: BBŽ/TZ BBŽ
Galerija
Ovim korakom svi su, čini se, zadovoljni te puno očekuju u razvoju kontinentalnog turizma/Foto: BBŽ/TZ BBŽ

BBŽ ima novu Turističku zajednicu: "Udružili su se Grubišno Polje i Veliki Grđevac"

Dva najveća turistička projekta na području novoosnovane TZP Južna Bilogora su uređenje izletišta Bara u Grubišnom Polju i uređenje bivšeg vojnog poligona Kukavica u Velikom GrđevcuU Grubišnom Polju jučer je održana osnivačka sjednica Skupštine Turističke zajednice područja Južna Bilogora. Riječ je o novoj turističkoj zajednici na području Bjelovarsko - bilogorske županije koju su zajedno osnovali Grad Grubišno Polje i Općina Veliki Grđevac.

Sjednicu je vodio predsjednik TZ BBŽ, odnosno župan Marko Marušić uz prisustvo gradonačelnika Grubišnog Polja Zlatka Mađeruha i načelnika Općine Veliki Grđevac Tomislava Pavlečića.

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh, načelnik Tomislav Pavlečić i predsjednik TZ BBŽ Marko Marušić//Foto: BBŽ/TZ BBŽ
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh, načelnik Tomislav Pavlečić i predsjednik TZ BBŽ Marko Marušić//Foto: BBŽ/TZ BBŽ

Izabrani su članovi Skupštine i Turističkog vijeća TZP Južna Bilogora, te predstavnici TZP Južna Bilogora koji ulaze u Skupštinu TZ BBŽ. Ujedno su dogovorene i aktivnosti koje slijede nakon što MINTS provede postupak izdavanja rješenja i upisa u registar Turističkih zajednica.

Pripremu odradila TZ BBŽ

-Inicijativa za osnivanje TZP je došla od strane Grada Grubišnog Polja i Općine Veliki Grđevac koji su sklopili Sporazum o zajedničkoj suradnji na utemeljenju TZP pod nazivom Južna Bilogora. Inicijativu je podržao i predsjednik TZ BBŽ Marko Marušić. Pripremu osnivačke sjednice Skupštine je odradila TZ BBŽ u suradnji s Gradom Grubišnim Poljem i Općinom Veliki Grđevac. TZP Južna Bilogora želimo svjetlu budućnost i uspješan rad, poručuju iz TZ BBŽ.

Osnivačka sjednica Skupštine TZ Južna Bilogora/Foto: BBŽ/TZ BBŽ
Osnivačka sjednica Skupštine TZ Južna Bilogora/Foto: BBŽ/TZ BBŽ

Zadovoljan ovim korakom je Marcel Medak, direktor TZ Bjelovarsko - bilogorske županije.

-U Hrvatskoj postoji tendencija okrupljavanja turističkih zajednica. Veliki Grđevac i Grubišno Polje imaju ogroman turistički potencijal, a nama je kao regionalnoj turističkoj zajednici u interesu da cijeli prostor Bjelovarsko-bilogorske županije bude pokriven. Svakako namjeravamo pomagati kada su u pitanju prijave na natječaje jer izvorna sredstva su ograničena. Pod prijavama prvenstveno mislim na prijave putem Fonda za turistički nerazvijena područja jer tu je i najveća šansa za napredak i turistički razvoj, poručio je s osnivačke skupštine Marcel Medak dodavši kako su dva najveća turistička projekta na području novoosnovane TZ uređenje izletišta Bara u Grubišnom Polju, te uređenje bivšeg vojnog poligona Kukavica u Velikom Grđevcu. 

Nove mogućnosti

Predsjednik TZ Bjelovarsko - bilogorske županije Marko Marušić izrazio je zadovoljstvo što su dvije lokalne samouprave prepoznale potrebu za zajedničkom suradnjom i razvojem kontinentalnog turizma na svom području.

Na sjednici//Foto: BBŽ/TZ BBŽ
Na sjednici//Foto: BBŽ/TZ BBŽ

-Pokazali su odličan primjer funkcionalnog spajanja grada i općine. Dolazak više turista znači puno za naše lokalne OPG-ove i sve popratne sadržaje koji daju rezultat zarade. Udruživanjem u turističku zajednicu to područje činimo snažnijim i otvaramo nove mogućnosti. Poveznica nas kao županije i TZP „Južna Bilogora“ uređenje je i rekonstrukcija ŠRC Kukavice što će sigurno biti jedan od najvećih projekata u turizmu naše županije, kazao je Marušić.

Doznajte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!