Fotografija: Svečana premijera bit će 18. svibnja/Foto: Martina Čapo
Galerija
Svečana premijera bit će 18. svibnja/Foto: Martina Čapo

Nina Violić, Bojan Navojec i Ivica Buljan najavili Čarugu, prvu bjelovarsku profesionalnu predstavu

"Bjelovarsko kazalište nije mjesto koje će samo ugošćavati predstave, već će se tu predstave i stvarati. Svjesni smo da otvaramo jednu novu stranicu i zato želimo dati najbolje od sebe", kaže redatelj Ivica Buljan



BJELOVAR - Nakon puno godina, Bjelovar će konačno dobiti svoju profesionalnu predstavu. Riječ je o predstavi „Čaruga“ Ivana Kušana, a oko koje su se okupila eminentna imena hrvatske glumačke scene.

U naslovnoj ulozi je Bjelovarčanin Bojan Navojec, producentica je Dubravka Vrgoč, inače novoizabrana intendantica riječkoga HNK, a sve se odvija pod redateljskom palicom Ivice Buljana, ravnatelja Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Novinari su danas prisustvovali probi Čaruge koja će se, kako je otkriveno, premijerno u Bjelovaru prikazati 18. svibnja. Na današnjem predstavljanju bili su između ostalih, ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar Denis Hladiš, glumci Bojan Navojec i Nina Violić, redatelj Ivica Buljan, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Bjelovara Đurđa Adlešič i mnogi drugi.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Već u samome uvodu redatelj Ivica Buljan čestitao je cijeloj glumačkoj ekipi, ali i gradonačelniku Dariju Hrebaku koji je odlučio da Bjelovar otvori novo kazalište.

Bojan Navojec u glavnoj ulozi

- Zbilja je velika hrabrost u današnje doba u jednom gradu pokrenuti kazalište, ali to je svijest i upravljačka odgovornost u ovome gradu. Bjelovarsko kazalište nije mjesto koje će samo ugošćavati predstave, već će se tu predstave i stvarati. Ovo nije samo jedan od umjetničkih projekata, svjesni smo da otvaramo jednu novu stranicu i zato želimo dati najbolje od sebe, poručio je redatelj Ivica Buljan kazavši kako će ova priča o kazalištu odjeknuti u cijeloj Hrvatskoj.

Dodajmo kako je ovo nakon 1962. godine početak novog kazališta u Hrvatskoj. Riječ je o produkciji KMC-a Bjelovar, nove kazališne kuće u Bjelovaru.

Glavni glumac Bojan Navojec, poručio je da je ovaj korak velika stvar.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Zahvaljujem svima na gostoprimstvu i mogućnosti da radimo ovu predstavu u Bjelovaru. Svi članovi ekipe osjećaju se ovdje prekrasno, osjećaju se dobrodošlo. Ovdje sam snimao sa Snježanom Tribuson Ne dao Bog većeg zla, bilo je to kada sam bio mlađahni klinac, a sada se ostvaruje moj san s Čarugom nakon čega će me, nadam se, Bjelovar staviti u prijevremenu penziju, našalio se Navojec. – kazao je kroz smiješak, Navojec.

Glavnu žensku ulogu u predstavi igra Nina Violić koju je Buljan nazvao prvakinjom Gradske kazališne kuće Bjelovar.

Svečana premijera

Violić svoje oduševljenje bjelovarskim hramom kulture nije krila već je rekla kako im je ovdje uspjelo ono što u Zagrebu nikada ne bi. A to je potpuna posvećenost od jutra do mraka.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Uspjeli smo postići atmosferu predanost i rada, kao u pravom inkubatoru. Mislim da nam manja mjesta mogu više pružiti. Ovdje smo u tjedan dana radili znatno intenzivnije nego što bismo u Zagrebu. Upravo to je ono što ova kazališna kuća ubuduće može dati, poručila je Violić.

Svečana premijera Čaruge bit će 18. svibnja. Dan nakon toga, 19. svibnja ide druga izvedba. Dok će reprize biti 8. i 9. lipnja. Prodaja ulaznica kreće vrlo brzo, zaključila je dobro raspoložena ekipa Čaruge.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!