Fotografija: Novi sjajan uspjeh mladih daruvarskih nogometaša/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Novi sjajan uspjeh mladih daruvarskih nogometaša/ Foto: HNK Daruvar

U tjedan dana mladi daruvarski nogometaši osvojili tri srebra na dvoranskim turnirima

Roko Kokalović bio je najbolji strijelac u Bosanskoj Gradišci, a Mihael Lazić najbolji vratar u Kutini. Zanimljivo, ekipa U13 do srebra je došla bez vratara



Nove sjajne vijesti stižu iz Hrvatskog nogometnog kluba Daruvar. Naime, polaznici daruvarske škole nogometa prošlog su tjedna osvojili tri srebrne medalje na dvoranskim turnirima u Kutini te Bosanskoj Gradišci.

Daruvarčani na turniru u BiH/Foto: HNK Daruvar
Daruvarčani na turniru u BiH/Foto: HNK Daruvar

Do međunarodnog odličja na turniru igranom u Bosni i Hercegovini generacija U12 došla je poprilično uvjerljivo. Naime, igrači trenera Grge Kašljevića najprije su 13. siječnja igrali grupnu fazu u kojoj su s pobjedom i neriješenim rezultatom izborili plasman u 1/4 finale, gdje ih je čekao domaća ekipa FK Stars 2. Bez većih problema Daruvarčani su slavili rezultatom 4:1, čime su izborili prolazak u polufinale turnira, a protivnik je bio banjalučki Borac. 

Roko Kokalović najbolji strijac turnira

Nakon što su svladali vršnjake ovog poznatog kluba u finalu ih je čekala prva ekipa domaćeg FK Starsa.

- Tu nam je nedostajalo i malo sreće. U prve dvije minute primili smo dva gola i trebalo nam je malo vremena da se konsolidiramo. Odmah na početku drugog dijela zabili smo za 2:1, no kraja nismo uspjeli stići do izjednačenja, poručio je trener mladih daruvarskih nogometaša Grga Kašljević.

Osvojeno drugo mjesto na jakom turniru/ Foto: HNK Daruvar
Osvojeno drugo mjesto na jakom turniru/ Foto: HNK Daruvar

Recimo i to da je Roko Kokalović ponio titulu najboljeg strijelca turnira.

Boje HNK Daruvaru na turniru u Bosanskoj Gradišci branili su: Brletić, Rek, Kokalović, Tutić, Pejčin, Bilavčić, Malina, Žitka i Boroš.

Turnir u Kutini

Nova uzbuđenja mlade nogometaše čekala su ovog vikenda u Kutini, gdje su nastupili u kategorijama U13 i U11, a kao što smo ranije već rekli, u obje konkurenciji došli su do srebra.

Oni nešto stariji, U13 nastupili su s dvije ekipe, žuti i zeleni. Zelena ekipa svoj nastup završila je u grupnoj fazi, dok su Žuti,  kojima se golman razbolio dan prije turnira, pa su im igrači morali stati među vratnice, došli do finala u kojem su poraženi od Sloge iz Nove Gradiške.

Do odličja bez golmana/ Foto: HNK Daruvar
Do odličja bez golmana/ Foto: HNK Daruvar

Za Daruvarčane su nastupili: Abdić, Boroš, Pejčin, Trubelja, Najdek, Stražičić, Pranješ, Komora, Vicić, Marić, Majdak, Mihalik, Rek, Kokalović, Doljanin i Bartoš, pod vodstvom trenera Grge Kašljevića.

Mlađa generacija, U11, nakon razigravanja u skupini, pobijedivši momčadi Mladosti iz Petrinje 2:1, Slavonca iz Lipovljana 1:0 te Moslavine iz Kutine 3:0 u polufinalnu je svladala momčad Segeste iz Siska također s 3:0.

Mihael Lazić najbolji vratar

U finalnom susretu mladi Daruvarčani odigrali su mušku i vrlo dopadljivu utakmicu s ekipom Dugog Sela u kojem su gotovo cijelu susret imali pozitivan rezultat 1:0. Nažalost tri minute do kraja primili su gol za izjednačenje, a lutrija penala prevagnula je na stranu momčadi Dugog Sela koja je tako došla do zlata.

U11 sa srebrom oko vrata/ Foto: HNK Daruvar
U11 sa srebrom oko vrata/ Foto: HNK Daruvar

Treba reći i to da je vratar Daruvarčana Mihael Lazić, iako je cijeli turnir branio s ukočenim vratom, proglašen je najboljim vratarom turnira.

Mihael Lazić najbolji golman/ Foto: HNK Daruvar
Mihael Lazić najbolji golman/ Foto: HNK Daruvar

Za HNK Daruvar su nastupili: Lazić, Tenžera, Karpišek, Lukić, Hrabrić, Vereb, Delonga, Santo, Kral i Grgić P., koje je vodio trener Dalibor Res.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!