Fotografija: Nadarena generacija daruvarskih nogometaša osvojila je tri uzastopna turnira/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Nadarena generacija daruvarskih nogometaša osvojila je tri uzastopna turnira/ Foto: HNK Daruvar

SJAJAN USPJEH Mladi daruvarski nogometaši u manje od mjesec dana osvojili tri turnira

Marko Čović dva puta je bio najbolji strijelac, titulu najboljih vratara ponijeli su Matej Bartoš i Matko Delonga, dok je Toni Njegomir u finalu zabio 10 penala zaredom



Generacija daruvarskih nogometaša rođenih 2009. i 2010. godine dvoranski dio sezone itekako će pamtiti po dobrome. Naime, u manje od mjesec dana igrači trenera Marka Bublića osvojili su tri jaka turnira.

Okosnicu čine igrači rođeni 2010. godine/ Foto: HNK Daruvar
Okosnicu čine igrači rođeni 2010. godine/ Foto: HNK Daruvar

- Ova generacija nastavlja tamo gdje su prošle godine stali dečki rođeni 2008. godine. Naime, ove zime osvojili smo županijsko dvoransko prvenstvo, takozvanu Peticu, pobijedivši u finalu ekipu Virovitice. Nakon tog natjecanja uslijedio je turnir u Grubišnom Polju, gdje smo također otišli do kraja, a paralelno s tim igrali smo i dvotjedni turnir u Virovitici, kojeg smo jednako tako završili sa zlatom oko vrata, ponosno je poručio trener mladih daruvarskih nogometaša Marko Bublić.

Matej Bartoš i Marko Čović najbolji pojedinci u Grubišnom Polju

Podsjetimo, o uspjehu na Petici već smo pisali, o čemu više možete pročitati OVDJE. Što se preostala dva turnira tiče, vrijedi istaknuti da su u finalu turnira u Grubišnom Polju Daruvarčani pobijedili vršnjake iz Garešnice, a posebno zanimljiv bio je finalni sraz protiv domaćina na turniru u Virovitici.

Matej Bartoš najbolji vratar u Grubišnom Polju/ Foto: HNK Daruvar
Matej Bartoš najbolji vratar u Grubišnom Polju/ Foto: HNK Daruvar
Marko Čović na dva je turnira bio najbolji strijelac/ Foto: HNK Daruvar
Marko Čović na dva je turnira bio najbolji strijelac/ Foto: HNK Daruvar

- Što se tiče turnira u Grubišnom Polju, pohvaljujem sve dečke na sjajnom angažmanu, no posebne čestitke idu Mateju Bartošu koji je bio najbolji vratar turnira te Marku Čoviću, koji je postigao najviše pogodaka na turniru, poručio je Bublić te osvrnuo na turnir u Virovitici. 

Toni Njegomir zabio 10 penala zaredom

- Nakon što smo u grupnoj fazi osvojili prvo mjesto, u polufinalu smo svladali ekipu No limit, a vrhunac svega bilo je finale igrano ove subote. Konkretnije, regularni dio utakmice završio je rezultatom 2:2, uz napomenu da je Toni Njegomir postigao oba naša pogotka, a potom je uslijedila lutrija penala. Ovdje ponovno moram istaknuti našeg Njegomira, koji je u tom raspucavanju zabio 10 penala zaredom. Treba istaknuti da je Marko Čović i ovog puta odnio titulu najboljeg strijelca, dok je Matko Delonga izabran za najboljeg vratara turnira. Također, uvjeren sam da je Toni Njegomir itekako zaslužio titulu najboljeg igrača turnira, međutim zbog bolesti je odigrao tek dva susreta, odnosno nije ga bilo u prvom dijelu turnira, što je pretpostavljam bilo presudno organizatorima u ovom izboru, istaknuo je Marko Bublić.

Toni Njegomir zabio je 10 penala zaredom/ Foto: HNK Daruvar
Toni Njegomir zabio je 10 penala zaredom/ Foto: HNK Daruvar
Matko Delonga najbolji je vratar turnira u Virovitici/ Foto: HNK Daruvar
Matko Delonga najbolji je vratar turnira u Virovitici/ Foto: HNK Daruvar

Trener nadarenih daruvarskih nogometaša posebno ističe činjenicu da je njegova ekipa najmlađa u okolici, jer okosnicu čine igrači rođeni 2010. godine.

Najveći problem izabrati ekipu za turnir

- U svim drugim ekipama prevladava 2009. godište što je jako velika fizička razlika u tim godina zato sam izrazito sretan i ne sumnjam da ćemo i iduće godine nastaviti s dobrim igrama. Meni kao treneru je najveći problem izabrati 10 do 12 igrača koji će ići na turnir, jer po treninzima i zalaganju te općenito po kvaliteti mogu ih voditi barem 20, zaključio je Marko Bublić dodavši da im je u dvoranskom dijelu ostao još jedan turnir i to u Pakracu, gdje brane naslov, a potom se okreću isključivo velikom nogometu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!