Fotografija: Pakračanin Niko Kalvi (lijevo) igrao je u paru s Franom Popovićem (desno)/Foto: Privatni album
Galerija
Pakračanin Niko Kalvi (lijevo) igrao je u paru s Franom Popovićem (desno)/Foto: Privatni album

SENZACIJA Niko Kalvi (17) osvojio broncu za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u kuglanju!

"Ovo je nerealan osjećaj! Sve mi izgleda kao da gledam neki film! Nevjerojatno je iskustvo tako nešto doživjeti. Oduševljen sam i još nisam ni svjestan kakav smo rezultat postigli!", kaže nam Niko Kalvi



Niko Kalvi, 17-godišnji pakrački, kuglački reprezentativac Hrvatske o kojem smo nedavno pisali na našem portalu osvojio je brončanu medalju u disciplini Tandem na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Varaždinu.

Tandem je disciplina u kojoj dva igrača naizmjenično bacaju svaki po 15 hitaca u pune, a potom 15 hitaca u čišćenje što čini jedan set. Tko sruši više čunjeva pobjednik je seta, a konačni pobjednik je par koji osvoji dva seta. Ako rezultat u setovima bude izjednačen, pristupa se pripetavanju u kojem svaki igrač baca dva hica u pune, a konačni pobjednik je par koji u ta četiri hica sruši više čunjeva.

U paru s Franom Popovićem

Niko je u paru s Franom Popovićem, Osječaninom koji igra za Zadar, u prvom kolu savladao favorizirani slovenski par Šimec/Zafran rezultatom 2:1 (147:145, 138:154, 23:17). 

Potom je u četvrtfinalu slijedio hrvatski obračun i meč u kojem su im protivnici bili suigrača iz reprezentacije Karlo Petranović i Matej Mrle. Niko i Fran su slavili uvjerljivo, rezultatom 2:0 (170:130, 146:136) i osigurali medalju. 

Niko Kalvi (lijevo) i Fran Popović postigli su sjajan uspjeh/Foto: Privatni album
Niko Kalvi (lijevo) i Fran Popović postigli su sjajan uspjeh/Foto: Privatni album

U polufinalu su igrali protiv još jedne slovenske kombinacije Ponebsek/Vilhar. Prvi set su izgubili s uvjerljivih 127:161, da bi drugi dobili sa 146:143. U pripetavanju su Niko i Fran u 4 hica srušili 27 čunjeva, samo 4 manje od Slovenaca. 

Niko: "Kao da gledam neki film"

S Nikom sam se čuo telefonski, sat vremena nakon završetka meča i naravno da je bio jako zadovoljan i sretan.

- Ovo je nerealan osjećaj, sve mi izgleda kao da gledam neki film! Nevjerojatno je iskustvo tako nešto doživjeti. Oduševljen sam i još nisam ni svjestan kakav smo rezultat postigli. Fran i ja se dobro poznajemo i odlično slažemo, dali smo sve od sebe i stvarno smo odigrali timski, vukli jedan drugog i bili smo odlično usklađeni. Isplatili su se svi dosadašnji treninzi i utakmice i sve situacije koje sam do sada trenirao i igrao, rekao je Niko.

Detalj sa Svjetskog prvenstva za juniore u kuglanju/Foto: Privatni album
Detalj sa Svjetskog prvenstva za juniore u kuglanju/Foto: Privatni album

U osvajanju tandemske bronce Niki je zasigurno koristilo i to što je dva dana ranije zaigrao i u timskom natjecanju. Iako je meč počeo kao rezerva, u igru je ušao već nakon prve staze i 30 hitaca. Praktički bez zagrijavanja je u naredne 3 staze u 90 hitaca srušio 419 čunjeva što bi bio prosjek za ukupnih oko 560 čunjeva. Na kraju je Hrvatska sa srušenih 2285 čunjeva završila na 7. mjesto u konkurenciji 13 reprezentacija.

Opravdao povjerenje

- Sigurno da mi je taj nastup pomogao jer sam zahvaljujući njemu razbio početnu nervozu, osjetio atmosferu i upoznao staze. Zahvalan sam izborniku Zdenku Sušcu koji je vjerovao u mene i dao mi priliku da nastupim na ovako velikom natjecanju i nadam se da sam ovom medaljom to povjerenje i opravdao, zaključio je Niko.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!